Információk a COVID-gyorstesztek alkalmazásáról

[Fotó: mediafax.ro]

Kedves szülők!

Az Egészségügyi Minisztérium által a non-invazív gyorstesztek alkalmazására vonatkozó 2503/19.11.2021-as számú előírás alapján a Csiky Gergely Főgimnázium vezetőtanácsa a december 2-i megbeszélésén az alábbi döntést hozta.

December 6-tól kezdve minden hétfőn és csütörtökön a diákoknak otthon a szülő, vagy maga a diák szülői felügyelet mellett végzi el a COVID-gyorstesztet. Annak eredményét az óvónővel/tanítóval/osztályfőnökkel egyeztetett módon továbbítja az iskolába.

A döntés meghozatalánál a következőket vettük figyelembe:

  1. A szülők többsége beleegyezett abba, hogy a tesztet otthon végezzék el.
  2. Körülbelül egy órával a teszt elvégzése előtt nem ajánlatos sem enni, sem inni.
  3. Az iskolai tesztelés zavarná a tanulási folyamatot, hiszen az adott nap elején az első órát nem lehetne megfelelően megtartani.
  4. Azok a bentlakó diákok, akik vasárnap jönnek vissza a bentlakásba, hétfő reggel a pedagógus és az asszisztensnő segítségével, iskolába indulás előtt fogják elvégezni a tesztet.
  5. Azokat a bentlakó diákokat, akik hétfő reggel otthonról jönnek, kérjük, hogy még otthon végezzék el a tesztelést.

A teszteket a diákok a pénteki nap folyamán kapják meg az iskolában, kettesével csomagolva. A használati utasítást IDE kattintva találjuk meg. Alább egy kisfilmet is megtekinthetünk, amely a tesztelési folyamatot mutatja be.