Hogyan lehet óvást benyújtani a képességvizsgák eredményeinek kihirdetése után?

A nyolcadik osztályos diákok idei képességvizsgájának óvások előtti eredményeit június 29-én, kedden függesztik ki, s azok a tanügyminisztérium honlapján, ITT is elérhetők lesznek. A vizsgázók adatai idén is kódolt formában jelennek meg, azokat a diákok a vizsga után megkapott kódok alapján tekinthetik meg. Az esetleges óvásokat június 29-én, kedden, 16–19 óra között a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán, illetve június 30-án, szerdán 8–12 óra között az iskola bentlakásában (Ceaikovski utca 36–38) lehet benyújtani.

Az óvást a diáknak egy szülő vagy törvényes képviselő jelenlétében kell benyújtania. Könnyítés, hogy idén is lehetőség van elektronikusan elküldeni az óvást, mégpedig a contestatii.csiky@gmail.com címre, legkésőbb június 30., szerda, 12 óráig. Az ehhez szükséges formanyomtatvány INNEN tölthető le. (A pdf-dokumentum második oldalán található.)

Felhívjuk a szülők és a diákok figyelmét arra, hogy az óvás eredményeképpen a vizsgajegy nem csak nőhet, hanem csökkenhet is és az óvások utáni eredmény lesz a végleges, amely után további fellebbezésnek nincs helye.

A végleges eredményeket 2021. július 4-én, vasárnap függesztik ki. A képességvizsga átlaga 80 százalékban számít bele abba a jegybe, amely alapján a diákok felvételt nyernek a kilencedik osztályba.