„Minden felnőttnek van olyan története, ami az iskola elemi osztályában történt vele, és évek múlva is szívesen mesél róla…”

A negyedikes diákok ballagása 2021. június 23-án

Június 23-án, reggel 9 órakor kezdődött a Csiky Gergely Főgimnázium legkisebb végzőseinek a ballagása. Habár tőlük, a negyedikesektől még nem búcsúzik az iskola, azért egy időszak lezárult az ő életükben is. Búcsúztatóik szavaival élve minden történet véget ér valahol, de az életben minden vég valami újnak is a kezdete. Az ő esetükben ez az új kezdet az általános iskola ötödik osztálya, és a vele járó kihívások.

Az egy évvel fiatalabb harmadikos diákok egy virágalagutat tartottak, amely alatt ballagó társaik kivonulhattak az udvarra. Az ünnepséget Spier Tünde igazgató nyitotta meg a címben is idézett gondolattal. Rámutatott arra, hogy ők egy különleges időszakban voltak negyedikesek, amikor hosszú hetekig nem járhattak iskolába, és nem találkozhattak barátaikkal, mégis kitartottak és igyekeztek. A harmadikosok részéről Ambrus Anita és Popescu Hannah Zara szavalt, majd Nyári Eszter mondott búcsúbeszédet. A negyedikesek közül Mihălțian Noémi, Osvár Anna és Tamás Lőrinc szavalt, majd nem kis lámpalázzal és a forrón tűző napsütéssel küszködve Tapasztó-Gujdár Sophie, Koncz Emma és Balogh Ádám mondott beszédet.

Leib Gáspár György tanító bácsi egy gyönyörű üzenettel köszönt el tőlük, mégpedig azzal, hogy amikor megszülettek, magukkal hoztak egy csomagot, amely mindegyikőjüknél mást tartalmaz és nagyon értékes, viszont ezt a csomagot csak szüleik és tanáraik segítségével tudják kibontani, az elkövetkezendő iskolai években. Zárásként arra biztatta őket, hogy legyenek odaadók és másokért élők, majd a jelen lévő szülőkhöz, nagyszülőkhöz fordult, s nekik is megköszönte a segítséget, a közreműködést, és a magyar iskola iránti bizalmukat.

A megható beszédek után a negyedikesek munkájának rövid értékelésére került sor. A tanító bácsi öt diákot díjazott a kiemelkedő munkájuknak köszönhetően: Koncz Emmát, Mihălţian Noémi Alexandrát, Tapasztó-Gujdár Sophiet, Balogh Ádámot és Tamás Lőrincet. Jó tudni azonban, hogy a búcsúünnepség előtt, még az osztályban minden kisdiák személyre szabott oklevelet kapott, s hozzá személyre szabott intelmeket és biztatást is Leib Gáspár Györgytől.

Zárásként a „Ha itt lennél velem” című Republic-dalt énekelték el a harmadikos diákok, s a dal végére bekapcsolódtak a negyedikesek és tanító bácsijuk is. A negyedikesek ballagásának utolsó mozzanataként Vékony Zsolt, református lelkész, iskolánk protestáns hitoktatója megáldotta a jelenlévőket és közösen elénekeltük a Himnuszt.

Útnak indultak tehát a kisdiákok, akik biztosan boldogulni fognak a továbbiakban, és sikeresen fognak megküzdeni az általános iskola kihívásaival.

[Fotó: Ilona János, Sallai Krisztina]

« A 3 »