Egy újabb mérföldkő – a nyolcadikosok ballagása

Ballagnak a csikys nyolcadikosok 2021. június 11-én

2021. június 11-e a Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikosai számára nemcsak egy átlagos és egyszerű péntek volt, hanem iskolai tanulmányaik egyik mérföldköve is. Ez volt a ballagásuk napja, melyet a sok virágcsokor, lufik és a büszke szülők, rokonok, barátok jelenléte mellett meghatódottság jellemzett.

Miután osztályterméből az udvarra vonult le, a két osztály közösen elénekelte a Gaudeamus-t, majd az ünnepséget a hetedik osztályos Baumann Brigitta nyitotta meg szavalatával. Ezután a szintén hetedikes Szél Emese műsorvezetőként köszöntötte a jelenlévőket, majd Tóthpál Renáta igazgatóhelyettes nyitóbeszéde következett. A hetedikesek nevében Budacsek Tímea, a végzősök nevében pedig Nyári Tamás, VIII. A osztályos tanuló búcsúzott, megemlítve a rengeteg felejthetetlen közös pillanatot, élményt, tapasztalatot, melyek a mindenki számára nehéz online-időszakban is hozzájárultak az osztályok összekovácsolásához és a barátságok kialakulásához.

A nyolcadikosok részéről Charles-Fekete Farkas Frederick és Szellelki Krisztián adta át a jelképes kulcsot, majd kötött szalagot az iskola zászlajára, s ezt a hetedikesek képviseletében Trăncău Alice és Szász Dávid vett át. Bella Viktória (VIII. B) szavalata, majd a nyolcadikosok zenés, énekes búcsúja következett.

A záróünnepség egyik csúcspontját a díjak és a különdíjak átadása jelentette. Az osztályfőnökök – Erdei Emese (VIII. A) és Hevesi Éva (VIII. B) – a tanulás terén legeredményesebb diákokat oklevelekkel, jutalomkönyvekkel és könyvutalványokkal díjazták. A VIII. A osztály éltanulói Nyári Tamás (10-es átlag, I. díj), Charles-Fekete Farkas Frederick (9,83, II. díj) és Tamás Ákos Hannibal (9,41, III. díj), a VIII. B osztály legeredményesebb tanulói pedig Szellelki Krisztián (10-es átlag, I. díj), Bodor Dávid (9,94, II. díj) és Marossy Gyopár (9,91, III. díj) lettek.

A legjobb matematikusnak járó Bolyai János-díjat Nyári Tamás vehette át Spier Tünde igazgatótól, a magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyeken elért kiemelkedő eredményekért pedig Bella Viktória és Kiss Eszter (VIII. B) részesült díjban. A két osztály számos más tagja is különdíjban részesült, Kiss Eszter az angol, Bella Viktória és Marossy Gyopár a történelem, Rónai Boglárka (VIII. B) pedig a rajzversenyeken elért eredményeikért. Emellett mindkét osztályból több diák is különdíjat kapott a Csiky Gergely Főgimnázium kórusában való aktív részvételért.

A ballagási ünnepség végéhez közeledve Vékony Zsolt református lelkipásztor, iskolánk protestáns hitoktatója mondott áldást, majd a Himnuszt közösen énekelték el a jelenlévők. Ezt követte a már hagyománnyá vált lufieregetés, majd a virágok átadása és a hozzátartozók, barátok gratulációja az elballagott nyolcadikosokhoz.

A nyolcadikos végzősöknek sok sikert kívánunk a képességvizsgákhoz, majd középiskolai éveikhez!

« A 2 »