Dobműhely az ötödik osztályosokkal

Vidám dobosok az Acacia Mkl által vezetett dobműhelyen [Fotó: Rudolf Anna]

Izgalmas és a legtöbb diák számára új foglalkozáson vehettek részt iskolánk ötödik osztályosai szombaton, május 15-én a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásában. Az Acacia Mkl által vezetett dobműhelyen a zene, a ritmus, a mozgás, a közös éneklés segítettek újból egymásra hangolódni. A diákok arcáról sugárzó öröm azt mutatta, hogy nagyon jól érezték magukat és szükség volt erre az élményre a hétfői visszatérés előtt.

A részletes beszámoló helyett inkább megkértük a diákokat, hogy néhány mondatban foglalják össze ők maguk, mit jelentett számukra a szombati találkozás.

„Nagyon jó volt, mert a suli előtt találkoztunk és jobban megszoktuk egymást és nagyon sokat nevetgéltünk.” (Ö. Jázmin)

„Az tetszett a legjobban, hogy megtanultunk afrikai dobon játszani.” (Danci)

„Nekem az tetszett, hogy énekeltünk és táncoltunk és hogy együtt voltunk az osztálytársaimmal.” (Fruzsina)

„Nagyon jól éreztem magam, szórakoztató volt!” (Vivi)

„Nagyon izgalmas és mókás volt.” (Emese)

„ÓÓÓ!!! A szombati nap valami csodálatos volt! Találkoztam a barátaimmal. Daloltunk és aztán játszódtunk az V. A-sokkal. De legjobban a dobolás tetszett.” (V. Jázmin)

„Nekem nagyon-nagyon tetszett a dobolás. Tetszett a találkozás, a dobolás, a sétálás, a játszás. Nagyon érdekes volt egy afrikai személlyel találkozni.” (Vero)

„Jobban bele tudtam nézni egy másik civilizációba. És tanultam egy új dolgot.” (Ádám)

„Nagyon jó! Szívesen kipróbálnám még 100-szor az osztállyal. Ami a legjobban tetszett az, hogy újra együtt voltunk.” (Alexa)

„Nekem a legjobban a dobolás meg a játék a parkban tetszett és az, hogy találkoztam az osztálytársaimmal.” (Lea)

„Nekem az tetszett, hogy érdekes dalokat énekeltünk és sok ritmust ismételtünk el. De nem tetszett, hogy egyenként el kellett játsszuk a ritmusokat.” (P. Zita)

„Nagyon klassz volt és nagyon élveztem, tetszett, hogy ott voltak a barátaim is és hogy együtt jól éreztük magunkat.” (Matyi)

„Élvezetes volt, mert kipróbálhattunk valami újat, és az is nagyon jó volt, hogy együtt próbáltuk ki az osztállyal.” (K. Zita)

„Nekem nagyon tetszett, hogy megismertem egy afrikait.” (Maya)

„Én nagyon élveztem a bácsi érdekes akcentusát. Meg annak is örültem, hogy afrikai szavakat tanultam. Sokat nevettem.” (Janka)

„Szuperül szórakoztunk, énekeltünk és táncoltunk.” (Niki)

„Nagyon tetszett a dobolás, mert ez valami új volt, még sohase láttam olyan dobot igazából.” (Meli)

„Nagyon izgultam, hogy milyen leszd de igazából nagyon jó volt, jól éreztem magamat és szerintem mindenki.” (Noémi)

„Szerintem nagyon izgalmas és tartalmas volt, és még tanulni is lehetett. Nagyon élveztem a dobolást, nagyon örültem, hogy a dobtanár nagyon kedvesen és jó szívvel dobolt és tanított minket.” (Erik)