Mégsem változik a helyzet (legalábbis egyelőre)

Tisztelt szülők és kedves diákok!

Ennek az időszaknak a nehézségeit mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy nem egyik napról a másikra, hanem egyik pillanatról a másikra megváltozhat a helyzet.

Tegnap, pénteken közöltük a hírt, miszerint hétfőtől a végzős osztályok is (VIII., XII., XI. szakosztály) online folytatják a tanulást. Ugyanaznap, tehát pénteken késő este adták ki a 15/2021.03.05. számú minisztériumi határozatot, amelynek értelmében a végzős osztályok a piros forgatókönyv ideje alatt is az iskolában, fizikai jelenléttel folytathatják a tanulást. Egyedüli feltétel, hogy az adott településen a fertőzöttségi mutató ne haladja meg a 6 ezreléket, mert abban az esetben a karanténra vonatkozó rendelkezések lépnek érvénybe.

Tehát március 8-tól, hétfőtől a múlt héthez képest nem lesz órarend-változás, a VIII., a XII. és a XI. szakosztály diákjait ugyanúgy várjuk a tanórákra, akárcsak az elemi osztályosokat és az óvodásokat is.

Elnézést kérünk a változó hírekért, de úgy gondoljuk, ez a lépés a végzős diákok előnyére válik, tehát örülnünk kell neki.