Csiky – másként

csiky_maskent-0 Minisztériumi kezdeményezésre idén a tavaszi szünet előtti utolsó hét a szokásostól eltérő tevékenységekkel telt Románia minden iskolájában. Az Iskola – másként című programba a Csiky Gergely Főgimnázium is bekapcsolódott.

A teljesség igénye nélkül sorolunk fel néhányat az április 2–6. közötti tevékenységekből: iskolai sportesemények (futball-, röplabda- és kosárlabdabajnokság), érdekes kép- és filmvetítések (román, illetve magyar nyelv és irodalom, földrajz, történelem és más tantárgyaknál), húsvéti kézimunkázás, süteményvásár, városnézés, képzőművészeti tárlat megtekintése, fórumbeszélgetések különböző témákról, közlekedésrendészeti előadás stb.

Hétfőn, illetve kedden a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem munkatársai tartottak bemutatót a kilencedikes, illetve tizenegyedikes osztályok tanulóinak.

Kedden, április 3-án az Arad megyei magyar iskolák nyolcadikosai látogattak el a Csikybe osztályfőnökük, igazgatójuk kíséretében. (Nyitóképünkön a vidéki nyolcadikosok és kísérőik Szabadság-szobornál készült csoportképe látható.)

Kedden, illetve szerdán a csikys Sigur.info csoport tagjai az ötödikes és hatodikos évfolyam diákjainak tartottak jó hangulatú, vidám felvilágosító tevékenységet a biztonságos internetezésről.

A XI. B osztály tanulói osztályfőnökük irányításával ajándékcsomagokat gyűjtöttek és juttattak el a kisiratosi Pio Atya Gyermekvédelmi Központba.

Csütörtökön az Arad, mozgósítsd magad! című vetélkedősorozat második évadának nyitó rendezvényén vett részt iskolánk csapata, népes szurkolótábor kíséretében.

Mindeközben a kollégium lakói sem tétlenkedtek, hanem délutánonként érdekes versenyeket, életmentő előadást, filmvetítést szerveztek, amelyek igazi kikapcsolódást jelentettek a hagyományos meditációs programhoz képest. Mindezekről, akárcsak a fentebb felsorolt tevékenységek nagy részéről külön cikkekben számolunk be.