Sajtófotó-pályázat

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezését várják. A pályázók egy 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozatot küldhetnek be, amelynek egy történetet kell elmesélnie, eseményt rögzítenie vagy illusztrálnia (például hír- vagy eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia). Nevezési határidő: 2021. március 27.

A pályaműveket emailben kell eljuttatni a következő email-címekre: jakabtibor@hotmail.com és kos.anna@yahoo.com.

Az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni a pályázó nevét, elérhetőségét (email, telefonszám), az iskola nevét, címét, a pályázó osztályát, ezenkívül a képsorozat címét, az egyes képek aláírását, illetve adatokat arról, hogy hol, milyen eseményen és mikor készült a képsorozat.

A képek analóg vagy digitális fényképezőgéppel, de akár telefonnal is készülhetnek. Az analóg géppel készült fotók esetén azokat digitális formában lehet elküldeni.

Elbírálásnál a képek történetet közvetítő (elmesélő) ereje előnyben részesül a technikai kivitelezéssel szemben.

A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni.

Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az egyetem Audiovizuális Kommunikáció: Forgatókönyv- és Reklámírás, Média Szakára.

A pályamunkákból kiállítást is szerveznek, amelynek megnyitójára 2021. április 16-án, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Médiatudományi Konferenciájának keretében kerül sor.

Valamennyi szükséges információt IDE kattintva találunk meg.