Sikeres Bethlen-pályázat

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a vírushelyzet ellenére is folyósította a nyertes pályázatok kivitelezéséhez szükséges összegeket. Ezért történhet meg az, hogy ebben a nehéz helyzetben, amikor minden irányból csak a megszorításokról, megvonásokról hallunk, előrelépésről tudunk beszámolni bentlakásunk felszerelésében.

Az Alma Mater Alapítvány Az Arad megyei magyar oktatás az identitás megőrzéséért című, MKO-KP-1-2020/1-001629-VAL-ELS/001 számú, nyertes pályázatának köszönhetően a következő eszközökkel tudtuk gyarapítani iskolánk bentlakását: kosárpalánk vásárlása és felszerelése a bentlakás udvarára, egy kültéri lépcsőzőgép, több társasjáték és alapanyagok beszerzése kézműves foglalkozásokhoz.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Alma Mater Alapítványon keresztül, már harmadik éve olyan ösztöndíjat biztosít diákjaink számára, amellyel a bentlakás teljesen ingyenessé vált. A járványhelyzet miatt azt is megengedték, hogy az étkezési költségekre fel nem használt összeget berendezési tárgyak beszerzésére használjuk. Ennek köszönhetően az ebédlőbe új asztalok és székek kerülhettek, illetve 3 érintésmentes kézfertőtlenítő állványt is be tudtunk szerezni.

Amikor a diákok visszatérnek a bentlakásba, megújult ebédlővel és sporteszközökkel fogadhatjuk őket. Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatást és az Alma Mater Alapítvány kuratóriumának azt az önzetlen munkát, amellyel évről évre hozzájárulnak a bentlakás jó működéséhez, fejlesztéséhez!