Palotáról palotára Aradon – eredményhirdetés

Díjazott csapatok a Palotáról palotára Aradon verseny eredményhirdetésén [Fotó: Ilona János]

Ahogy azt korábban közzétettük, a Szecesszió Világnapjára összeállt program bevezető lépése az a szecessziót népszerűsítő verseny volt, amely a Palotáról palotára Aradon nevet kapta, és amelyben a Gyulai SzC. Harruckern János Szakgimnáziuma és az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjai vettek részt, utóbbiak dr. Muntean Tibor történelemtanár vezetésével. A verseny kiértékelésére és a díjazási ünnepségre március 10-én, kedden (közvetlenül a járvány miatti kényszerszünet kezdete előtt) került sor iskolánk Tóth Árpád termében.

A kezdeményezésbe Arad és Gyula egyaránt bekapcsolódott, így a jeles eseményen mindkét város küldöttei képviseltették magukat. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Bognár Levente, Arad város alpolgármestere, Gligor Teodor, a 2014-ben megalakult Gyula–Arad Baráti Társaság elnöke, Szalai György, az Arad–Gyula Kapcsolataiért Egyesület elnöke, Cziszter Kálmán, a Szabadság-szobor Egyesület képviselője, Ujj János helytörténész, Földi Imelga művészettörténész, Erdélyi István idegenvezető, Bagyinszki Zoltán fotóművész, a verseny megálmodója és főszervezője, Fodor György, a gyulai Erkel Ferenc Főgimnázium magyartanára, valamint dr. Muntean Tibor, a Csiky Gergely Főgimnázium történelemtanára.

Az eseményt Spier Tünde, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatója nyitotta meg rövid köszöntő beszéddel, majd sorra szólalt fel Bognár Levente, Gligor Teodor, illetve Szalai György. Mindhárman az Arad és Gyula közötti kapcsolatok, illetve a szecesszió jelentőségét és Szántay Lajos, Arad néhai jeles főépítésze hagyatékát és munkásságát emelték ki. Bagyinszki Zoltán fotóművész értékelte a diákok által készített fényképeket, amelyek az idén, február 22-én felavatott Szántay-szoborról készültek. Muntean Tibor a verseny három fordulójának menetét és technikai hátterét ismertette, majd következett a versenyző csapatok díjazása. A három fordulót követően a következő sorrend alakult ki:

I. hely: Back István Levente, Csapó Dávid, Vida Norbert (X. A)

II. hely: Jakab Fanni Nóra, Kovács Nikolette, Sallai Krisztina (X. A)

III. hely: Kovács Cyntia, Likker Alexandra, Várdai Krisztina (X. A)

IV. hely: Almási Csenge, Mészár Anna Orsolya, Tóthpál Eszter (XI. A)

V. hely: Molnár Zsolt, Csukás Krisztián, Hóh Annabella, Knyihár Szabolcs (gyulai Erkel Ferenc Gimnázium)

VI. hely: Kalmár Gábor, Lovas Patrick, Molnár Szabolcs (XI. B)

Különdíjban részesült a Sztojka Szidónia, Fábián Zsanett és Ménesi Vivien (X. A), illetve Almási Csenge, Mészár Anna Orsolya és Tóthpál Eszter (XI. A) alkotta két csapat.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »

A Palotáról palotára Aradon verseny harmadik fordulójára beküldött fotók: