Közérdekű közlemény

Kényszerszünet a koronavírus okozta megbetegedések miatt [Fotó: Ilona János]

Kedves diákok és szülők!

A koronavírus okozta megbetegedések miatt meghirdetett kényszerszünettel kapcsolatban Arad megye tanfelügyelősége, a Csiky Gergely Főgimnázium igazgatósága és vezető tanácsa a következőkre szeretné felhívni a figyelmet:

  • A 2020. március 11–22-ei időszakban a tanítás szünetel. A meghirdetett iskolai szünet célja a megbetegedések megelőzése. A tantárgyversenyek, a sportversenyek, illetve a VIII. és XII. osztályos próbavizsgák lebonyolítását a tanügyminisztérium elhalasztotta. Elmaradnak a különböző pályázatokkal, kirándulásokkal kapcsolatos tevékenységek és az iskolai sportedzések is. Hogy az elhalasztott események mikor kerülnek megrendezésre, arról az illetékesek később döntenek.
  • Az iskola épületében a titkárság a hétköznapi program szerint dolgozik. A tantestület tagjai a vezető tanács döntésének értelmében internetes kapcsolatban maradnak a tanulókkal: segédanyagokkal, feladatlapokkal, tanácsokkal fogják támogatni a diákok otthoni tanulását. Kiemelt figyelemre számíthatnak a VIII. és XII. osztályok diákjai a vizsgatárgyakat oktató tanárok részéről.
  • Az előkészítő osztályba való beiratkozás a kényszerszünet ideje alatt csak interneten keresztül történik. A leendő kisiskolások pszichoszomatikus felmérése ebben az időszakban szünetel, de a tanítás újraindulása után folytatódik, és a beiratkozási időszak is csak később fog befejeződni.
  • A tananyag pótlására egy az iskola vezetősége által kidolgozott program szerint a későbbiekben sor kerül.

Azért hogy a kényszerszünet hatékony egészségmegőrző eljárás legyen és ne időpazarlás, kérjük a kedves diákokat, fogadják meg a következő tanácsokat:

  • Gondosan tartsák be a gyakori kézmosásról és a higiéniáról szóló előírásokat!
  • Próbáljanak minél kevesebb emberrel kapcsolatba kerülni! Kerüljék a tömeget, mondjanak le a mozik, diszkók, klubok, bevásárlóközpontok látogatásáról!
  • Ne utazzanak külföldre!
  • Óvják idős rokonaik és a környezetükben élő kisgyermekek egészségét azzal, hogy nem teszik ki őket felelőtlenül a fertőzés veszélyének!
  • Legyenek tanáraik partnerei az internetes tanulásban, olvassák elektronikus leveleiket (email), üzeneteiket rendszeresen! Oldják meg a kapott feladatokat, ismételjenek a vizsgákra, forduljanak tanáraikhoz segítségért, tanácsért!
  • Töltsék aktívan a következő napokat tanulással, mozgással (de lehetőleg a szabadban és nem zsúfolt edzőtermekben), olvasással, személyiségüket építő elfoglaltságokkal!

Kedves szülők, kérjük, segítsenek megértetni gyermekeikkel, hogy a jelenlegi helyzet a  családok egészségének védelmét szolgálja, ezért fontos, hogy mindannyian komolyan vegyük önmagunk és mások iránti kötelességeinket. Együttműködésüket köszönjük!


A témához kapcsolódó újságcikk:
A kényszervakáció nem plázázást jelent – fontos tudnivalók az izolációs intézkedésekről (V. E., maszol.ro)