Sosem lehet elég korán kezdeni! – Berki Milán bebizonyította

Berki Milán meccs közben (elől, középen, fehér trikóban) [Fotó: Erdei Emese]

Fiatal másodikosként is komoly sikereket elérő diák? A legkisebbként került be egy megyei verseny elődöntőjébe? Az az álma, hogy megnyerje a Világkupát? Igen! Ez Berki Milán, iskolánk második osztályos tanulója, akiben talán több ambíció rejtőzik, mint sokunkban.

Ez a csodagyermek, akiben eleinte kevesen hittek, a mezőny legkisebbjeként került be az Aradon megrendezett Sportolimpia megyei döntőjébe. Erős, határozott személyisége, lenyűgöző kitartása és magabiztossága vezette sikereihez. Rövid interjúra kértük Milánt.

– Mutatkozz be kérlek röviden, hogy a weblapunk olvasói is megismerhessenek!
– Berki Milán vagyok, a becenevem „Milka”, nyolc és fél éves vagyok és második osztályba járok. Majdnem két éve asztaliteniszezem az aradi Megyei Sportklub játékosaként.

– Hogyan jelent meg az asztalitenisz az életedben?
– A TV-ben láttam asztalitenisz versenyeket, megtetszett, ezért én is elmentem egyre.

– Hova jársz edzésekre? Ezek miből állnak?
– A CSM-hez (Clubul Sportiv Municipal Arad – Arad Városi Sportklub) járok most, heti három edzésem van, mindegyik kétórás. Először bemelegítünk, utána pedig vagy meccsezünk, vagy adogatunk.

– Mesélj nekem, kérlek, a Sportolimpián elért eredményeidről!
– A 12 évesek először azt hitték, hogy kezdő vagyok, viszont háromból két embert legyőztem, és így a legjobbak közt vagyok. Ez úgy sikerült nekem, hogy jól kitaktikáztam az egészet, és az egyik fiú nem volt jó a „heverbe vágásban”. (A heverbe vágás egy, a szív magasságából induló, labda visszaütési tehnika.)

– Vannak komoly terveid az asztalitenisszel kapcsolatosan?
– Igen. Meg fogom nyerni a Világkupát. Nagyon odafigyelek minden meccsen, nem idegeskedem, és top speedben csinálom végig az egészet.

– Vannak komoly ellenfeleid? Nem félsz, amikor tudod, hogy velük kell játszanod?
Igen, vannak. Sokan. De nem félek egy kicsit se. Mindig mindent beleadok, s ez eddig működött.

– Van valamilyen bevált szokásod versenyek előtt, vagy van-e valami ami segít nyerni?
– Azért nyerek mindig, mert sokan szurkolnak nekem.

Irigységre méltó önbizalma figyelmet érdemel és ezúton is gratulálni szeretnék neked, Milán! Sok sikert a Világkupa megnyeréséhez!

[Fotó: Erdei Emese, Jázbinszky Gábor]