Csikys Családi Csodavárás – az igazi karácsonyi vásár

Karácsonyi koszorúk készítése az idei Csikys Családi Csodavásáron, 2019. december 18-án [Fotó: Ilona János]

A Csiky Gergely Főgimnázium szülői bizottsága, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, pedagógusok, szülők és diákok közös szervezésében 2019. december 18-án került sor a Csikys Családi Csodavárás című rendezvényre. A tavalyi első hasonló sokadalom után az idei is valódi karácsonyi hangulatot varázsolt, ezáltal is hangolódva a közeledő ünnepre. 

A rendezvény egy megnyitó ünnepséggel kezdődött a díszteremben, ahol az érdeklődő szülők, pedagógusok és diákok Khell Jolán tanító néni kispacsirtáit hallgatták meg, akik karácsonyi dalokat adtak elő, majd Popescu Hanna Zara II. osztályos tanuló szavalatát is megtapsolták. A VI. A osztály tanulóinak betlehemes pásztorjátéka következett, Back Mária osztályfőnök rendezésében, majd az ünnepi műsort iskolánk kórusának előadása zárta, Szabó Csilla zenetanár vezényletével. Az ünnepségen adományozni lehetett az izomsorvadásban szenvedő Bihar megyei Noelnek.

Ezután a program az iskola épületében folytatódott a diákok karácsonyi vásárával. Igazi karácsonyi vásárokhoz hasonlóan az első és a második emeleti folyosón nagy forgatag keletkezett, ahol az érdeklődők sok-sok ajándéktárgyat, karácsonyi díszt, gyertyát, koszorút vásárolhattak, melyeket a diákok, szülők és tanárok készítettek. Ha netán valaki megéhezett, finomabbnál finomabb sütikből választhatott, vagy akár a turizmus osztályok büféjéhez igyekezhetett, ahol helyben készítettek finomságokat. A különböző tematikus szobákban kézműveskedni, társasjátékozni, mézeskalácsot díszíteni, karácsonyi ünnepi asztal díszét elkészíteni, technikai érdekességeket megfigyelni, a dumasarokban beszélgetni, a kicsiknek a csúszó-mászó szobában játszani, karaokezni, cipősdobozt ajándékozni, vagy akár vicces kellékekkel fotózkodni is lehetett, s ezeket a képeket haza is lehetett vinni.

A Csodavárás záró mozzanataként az első emeleti folyosón gyertyafényben együtt énekeltünk karácsonyi dalokat, meghitt hangulatot varázsolva a közel száz éves iskola falai közé.

A rendezvény megszervezése a Bethlen Gábor Alap támogatásával volt lehetséges.

Az alábbi fotógalériával idézzük fel a rendezvény hangulatát, de karácsonyi ajándékként, december 24-én egy pazar 3CS-kisfilmmel is megörvendeztetjük honlapunk látogatóit. Érdemes lesz megnézni! 🙂

[Fotó: Fodor Tímea, Ilona János]

« A 2 »