Idén is Szovátán a csikys Mákvirágok

Mákvirág-díjak átadása Szovátán, 2019. október 13-án [Fotó: Bănică Anna Mária]

Minden diák számára a Mákvirág-díj elnyerése az egyik legnagyobb elismerés, amit iskolás évei során szerezhet. Az előző évekhez hasonlóan idén is a Csiky Gergely Főgimnázium négy diákját tüntették ki az előző tanévben elért eredményeikért: Kurunczi Viktóriát (tavalyi végzős, gyémánt fokozat), Spir Rebeka Petrát (XII. A, ezüst fokozat), Csonka Nikolettet (XI. A, bronz fokozat) és Back István Leventét (X. A, bronz fokozat). Az érem mellett egy ötnapos szovátai tábor volt a diákok jutalma.

Október 10-én, szerdán három csikys diák (Kurunczi Viktória egyetemi teendői miatt csak pénteken csatlakozott hozzánk) indult el a nagyvilágba, azaz a szovátai Teleki Oktatási Központba, ahová az RMPSZ-elnökség részéről kaptak meghívást. Érkezésünk után ismerkedéssel kezdődött a közös program, majd egy rövid városlátogatás után játékkal foglaltuk el magunkat (Just Dance, csocsó, ping-pong stb.).

Csütörtökön a „Legyél te is influenszer” című előadáson vettünk részt, ahol megismerkedtünk a filmes kulisszák mögötti rejtélyekkel, délután pedig ügyességi feladatokat kaptunk. Este megrendeztük táborunkon belül a „Ki mit tud?” (vagy épp ki mit nem tud) vetélkedőt, ahol az aradi csapatot Back István Levente képviselte bűvésztrükkök bemutatásával. Pénteken reggel csapatokra oszlottunk és falutúrára indultunk, ahol QR-kódok leolvasásával kapott feladatokat kellett teljesítenünk. Délután a szervezők „I know” vetélkedőt rendeztek nekünk, ahol általános műveltségi kérdésekre kellett válaszolnunk. A nap zárásaként Lászlófy Pál Istvánnal, azaz Pali bácsival, az RMPSZ örökös tiszteletbeli elnökével találkozhattunk, aki elmondta nekünk hogy számára a siker azt jelenti, hogy minden évben ennyi fiatalt lát együtt a Mákvirág-táborokban.

Szombaton eljött a várva várt díjkiosztó ideje. Előbb az arra jelölt pedagógusok vehették át az Ezüstgyopár-díjat – Arad megyéből Király András nyugalmazott történelemtanár, volt parlamenti képviselő és tanügyi államtitkár, az aradi Szabadság-szobor Egyesület elnöke részesült a díjban –, majd a diákok a Kós Károly-díjat, a Bolyai Farkas-díjat, és nem utolsó sorban a megyék legjobbjai a Mákvirág-díjat.

Köszönjük az RMPSZ-nek, hogy idén is ilyen színes programmal várt minket, és örülünk, hogy ennyi új barátságot köthettünk a tábor során. Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a csodás csapatnak!

[Fotó: Bănică Anna Mária, Csáki Tamás, Várvédő Ákos, Csonka Nikolett]

« A 2 »