Tanévkezdés hétfőn, szeptember 9-én

A 2018. szeptember 10-i tanévnyitó egy pillanata [Fotó: Ilona János]

„Itt van az ősz, itt van ujra, / s szép, mint mindig, énnekem…” Szép, bizony, még a tanévkezdés ellenére is… Ami, sajnos, küszöbön áll (a tanévkezdés? milyen küszöbön? [enyhe képzavar]), sőt tolong már be az ajtón (milyen ajtón? az iskolaajtón? de annak nincs is küszöbe!), akármennyire is ragaszkodnánk a nyárhoz, a vakációhoz, a vakációs pihenéshez, tétlenkedéshez, lébecoláshoz, tunyálkodáshoz, tespedéshez, heverészéshez, ejtőzéshez, hencsikéléshez, és még sorolhatnánk a netes szinonima-szótárak valamennyi fellelhető javaslatát. A (száraz, unalmas, vagy éppen örömteli, izgalmas?) lényeg: szeptember 9-én, hétfőn tanévkezdés a Csiky Gergely Főgimnáziumban is, a már jól megszokott forgatókönyv szerint.

Reggel 8-kor az osztálytermekben gyülekeznek a diákok. Az előkészítő osztályosok a Tóth Árpád teremben (tehát a díszteremben) találkoznak Almási Valéria tanító nénivel.

9 órakor az iskola udvarán kezdődik a tanévnyitó ünnepség, amelyre szeretettel várjuk a kedves szülőket, hozzátartozókat, és minden érdeklődőt.

Az ünnepséget követően, 10 órakor a diákok a saját tantermükben találkoznak tanítójukkal vagy osztályfőnökükkel.

Fél 11-kor a diákok (az előkészítő osztályosok kivételével) a belvárosi római katolikus plébániatemplomba mennek a Veni Sancte ökumenikus istentiszteletre, melyen Ft. Blénesi Róbert plébános, minorita házfőnök fog igét hirdetni a református, evangélikus és baptista felekezet képviselőinek közreműködésével.