Csillagszerzőn voltunk

csillagszerzo_sav

Idén május 17–19-én rendezték meg a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszát Nagyváradon. Arad megyét három diák képviselte: Budacsek Tímea (V. B) és Nyári Tamás (VI. A) a Csiky Gergely Főgimnáziumból, illetve Szabó Sára (VIII. o.) a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskolából. 

Pénteken 10 órakor érkeztünk meg Nagyváradra Czeglédi Csilla tanárnő kíséretében. Előbb a Sebes-Körös partján sétáltunk, majd megnéztük a nagyváradi várat. 14 órára visszamentünk az Ady Endre Elméleti Líceumba és elfoglaltuk a szállásunkat. 18 órától kezdődött a megnyitó a Mihai Eminescu Elméleti Líceum dísztermében, ahol többek között azt is megtudtuk, hogy ennek a versenynek az országos szakaszán 72 diák vesz részt 14 megyéből. Vacsora után visszatértünk a szálláshelyünkre.

Másnap, szombaton reggel 10 órától kezdődött a verseny a Szacsvay Imre Általános Iskolában. Két óra állt rendelkezésünkre, hogy öt furfangos feladatot megoldjunk és a részletes megoldást leírjuk. Délután várost néztünk, este pedig a várban a múzeumok éjszakáján voltunk.

Vasárnap került sor a díjkiosztóra. Budacsek Tímea IV. helyezett lett és Csillagszerző dicséretet érdemelt ki, Nyári Tamás és Szabó Sára pedig VI. helyezést ért el.

A verseny nagyon jó volt, reméljük, hogy jövőre is részt vehetünk majd rajta.

[Fotó: Czeglédi Csilla]

« A 2 »