Iskola másként – Sportnap

sportnap_facebook

Az Iskola másként héten, csütörtökön, április 18-án sportnap volt a Csiky Gergely Főgimnáziumban. Erdei Emese, Erdélyi Kinga és Rónai Helén testnevelő tanárok számos pedagógus és diák közreműködésével szervezték meg a különböző versenyszámokat a labdasportok és az atlétika kedvelőinek. 

A legfittebbek a terep- (igazából utcai) futásra jelentkezők voltak (57-en), akik már reggel fél 9-kor az udvaron gyülekeztek, melegítettek. Egymást követően, négy csoportban indult a mezőny: V–VIII. osztályos lányok, V–VIII. osztályos fiúk, középiskolás lányok, középiskolás fiúk (is). Az iskolánál kezdődő és a belvárosi református templomot megkerülésével szintén az iskolánál záruló mintegy 650 méteres távot a kisebbek egyszer, a nagyobbak pedig kétszer tették meg, így ők 1300 métert futottak. (Rohantak, nyargaltak, loholtak, lihegtek stb.) A futótávon egyenletesen elosztott pedagógusok és diákok biztosították a zavartalan versenyzést, no meg, szükség esetén, a gyanútlan járókelők testi épségét. Sorszámot kapott minden beérkező, így lehetett a végső sorrendet hiba nélkül megállapítani.

9 óra után benépesedett az udvar és a tornatermek is, hiszen kezdődtek a különböző labdaversenyek. A legtöbben, nyilván, a futballmérkőzésekre jelentkeztek (8 csapatnyi diák), de nagy volt az érdeklődés a kosárlabda (5 csapat), a röplabda (4 csapat), az asztalitenisz (7 diák) és a tollaslabda (5 diák) iránt is. A többiek közül sokan „békésebb” asztali viadalokra szakosodtak (sakk, kártya, egyéb társasjátékok), vagy szurkolóként biztatták társaikat. A végzős diákok egy kisebb csoportja pedig délben nem az udvaron vagy a sportteremben, hanem az első emeleti számítógépteremben izzadt, a soron következő ECDL-vizsga kérdéseire koncentrálva.

A sportnap hivatalos eredményhirdetésére és a díjazásra a vakáció utáni első héten kerül sor. Röviden arról is beszámolunk majd.

[Fotó: Juhász Alexandra, Sallai Krisztina]

« A 3 »