Jó tett helyébe jót várj! – Látogatás a kisjenői gyermekotthonban

kisjenoi_gyermekotthon_sav

Amint azt az Udvari Kamaraszínház aradi fellépésének beharangozó cikkében jeleztük, az előadás szervezői jótékony célból gyűjtést szerveztek az erdőhegy-kisjenői Gyermekek Biztonságban nevű gyermekotthon javára. Az adományt iskolánk diákjai hittantanáraik kíséretében április 8-án, hétfőn juttatták el az erdőhegy-kisjenői gyermekotthonba, s az ott nevelkedő fiatalokkal találkoztak. A látogatás ötletét a Biblia ihlette, mely szerint a húsvétot megelőző időszakban tegyünk valamit, ami a gyakorlati böjtről szól. 

A kisjenői gyermekotthont egy kedves német család alapította meg évekkel ezelőtt, és jelenleg egy tucatnyi gyermek él ott. Vallástanáraink, Back Mária és Vékony Zsolt szervezésében nyílt lehetőségünk meglátogatni ezeket a csodás és nagylelkű gyermekeket, hogy megismerjük őket, beszélgessünk velük, és így értékelni tudjuk azt, amit Istentől kaptunk.

Miután a gyermekek elmesélték nekünk otthonuk történetét, körbevezettek minket és bemutatták, hogy hol töltik mindennapjaikat, hol tanulnak és hol játszanak. A nevelők gondoskodtak rólunk, és terített asztallal vártak minket. Ezúton is köszönjük nekik!

Az adomány átadása és az ebéd elfogyasztása után megnézhettük a fotóalbumokat, melyeket minden évben felfrissítenek újabb képekkel. Azután egy közös játékot játszottunk, majd megöleltük egymást és integetve búcsúztunk el.

Köszönjük Pálfi Anett tanárnőnek, Naschauer Kingának, valamint Horváth Rolandnak az adomány összegyűjtéséhez nyújtott segítséget!

„Nagyon örülök, hogy volt lehetőségem ellátogatni az otthonba. Jó volt elbeszélgetni az ott lévőkkel, megtudni többet az életükről. Mind nagyon kedvesek, közvetlenek voltak, ami kellemes meglepetésként ért, teljesen más volt ahhoz képest, amit indulás előtt elképzeltem.” (Csapó Vivien, X. A)

„Legnagyobb élményem a látogatás alatt a diákok reakciója volt. Gyönyörű volt látni, ahogyan a diákokat megérintette ez a találkozás. Ahogyan az árva gyermekek ebéddel vártak, ahogyan felszolgáltak nekünk, ahogyan bevontak minket az életükbe egy órára, mindez nagyon ledöbbentett. Ugyanakkor rájöttem arra, hogy mennyire nem tudjuk értékelni azt, amit ajándékba kaptunk a Fennvalótól. Megerősödtem abban a meggyőződésemben, hogy a szeretetszolgálat lelki feltöltődést jelent és a krisztusi szeretet a mindennapi életben kezdődik és ott válik valósággá.” (Vékony Zsolt, vallástanár)

[Fotó: Horváth Roland, Juhász Alexandra, Vajda Noémi]