A gimnazisták (utó)előkarácsonya

5-8_elokaracsony_sav

Mivel a november 28-i Csikys Családi Csodavárás szervezésében, lebonyolításában az öt-nyolcadik osztályos diákok is teljes erővel részt vettek, ezért külön karácsonyváró műsorral idén nem készültek. Ám hogy a téli szünetre őket is ünnepi hangulatban bocsássuk el, az iskola vezetősége december 20-án, csütörtök délben rövid együttlétre hívta őket, osztályfőnökeikkel együtt. 

Nt. Vékony Zsolt, iskolánk protestáns vallástanára gitárkíséretével közös énekléssel kezdődött a rendezvény, majd ugyanő egy rövid bibliai részlet, a kisded Jézus meglátogatására induló pásztorok történetének felolvasásával hangolt az ünnep lényegére. A diákokkal való párbeszédes elmélkedés végkövetkeztetéseként fogalmazta meg, hogy legalább most, karácsonykor próbáljunk meg kilépni a folyamatos várakozás, a folyamatos jövőben élés állapotából, és koncentráljunk a jelenre, az aktuális pillanatra, hogy teljes szívvel tudjuk megélni az ünnepet és teljes figyelemmel tudjunk figyelni egymásra is.

Egymás kezét fogva mondták el a jelenlévők a Miatyánkot, majd a béke jeleként ölelték meg a mellettük állót. Végül (de nem utolsó sorban?) a karácsonyfa alá készített Toffifee-s dobozok tartalmát is szétosztották az osztályfőnökök – a diákok osztatlan örömére.

« 1 A 2 »