Adventi elcsendesülés

adventi_elcsendules_sav

Az adventi időszakban, minden hétfő és péntek reggel (az utolsó iskolai hét végén csütörtök reggel), a tanítási órák kezdete előtti negyedórában iskolánk diákjai, pedagógusai és az érdeklődő szülők az előzőleg meghirdetett elcsendesülésen vehettek részt. 

A jelenlévők Nt. Vékony Zsolt protestáns vallástanár gitárjátéka mellett énekeltek az ünnep hangulatához illő dalokat (köztük számos taizé-i éneket), majd meghallgatták Back Mária katolikus vallástanárnő szavait, aki a Bibliából felolvasott igékhez fűzte gondolatait. Ezek után az egybegyűltek csöndben imádkozhattak, majd még egy ének és a közösen, egymás kezét megfogva elmondott Miatyánk után, a teremből való kimenetkor minden résztvevő egy apró kártyácskát húzhatott, melyen olyan ígéret, tanács állt, melyet felnőtt és gyermek egyaránt betarthatott az adventi időszakban.

Mivel mind az iskola vezetősége, mind az érdeklődők részéről a kezdeményezés nagyon kedvező fogadtatásra talált, a heti két reggeli csendességet a téli szünet utáni időszakban is folytatni tervezik a szervezők.

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »