Első bevetésen az új könyvkommandósok

kkk_elso_bevetes_sav

November 14-én 26 könyvvel bővült iskolánk könyvtára. Kicsik s nagyok számára egyaránt vásároltunk könyveket, amelyek, reméljük, elnyerik a diákok tetszését! Osztályunk, a X. A, lelkesen várta a megrendelt könyveket, amiket az adományokból és az aprópénzgyűjtési akcióból befolyt összegből vásárolhattunk meg. 

Szerda reggel izgatottan nyitottuk ki a dobozt, benne a könyvekkel, hisz osztályunk most először „könyvkommandózott”. Rudolf Ágnes magyartanárnő irányításával első alkalommal szervezte meg osztályunk az aprópénzgyűjtést, később pedig a könyvek kiválasztását és megrendelését. Próbáltunk olyan könyveket választani, amelyek között fiúk és lányok is találjanak kedvükre valót. Többek közt Leiner Laura új regénye, a Maradj velem is felkerült iskolánk könyvtárának polcára, de a kisiskolásokra is gondoltunk, 14, elsősorban az ő korosztályuknak szóló kötetet vásároltunk. A könyveket iktattuk, majd bevezettük őket egy elektronikus adatbázisba is, s elárulhatjuk nektek, hogy a könyvkommandó leltárán már 328 könyv szerepel.

Köszönjük az adományokat az osztályoknak, ahonnan kisebb-nagyobb összegeket gyűjtöttünk aprópénz formájában, az Alma Mater Alapítványnak, amely ezúttal is támogatta munkánkat, valamint nem utolsósorban egy tavalyi XII. A-s diáknak, Iacikov Csabának.

Jó olvasást kíván mindenkinek a kortárskönyv-kommandó!

(Ui. Már készülünk a következő könyvrendelésre!)

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »