Új év, új végzősök, új felnőttek – Szalagavató 2018

szalagavato_2018_sav

Az idei november 26. nagy mérföldkövet jelentett a 2018–2019-es tanév végzőseinek, hiszen elérkezett a felnőtté avatásuk napja. Ezen új kezdet megünneplésére, a tizenegyedikes évfolyam tanulói ünnepi műsorral készültek, melyet az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban mutattak be. 

A szalagavató ünnepséget iskolánk néptánccsoportja nyitotta meg kalotaszegi legényessel, csárdással és szaporával, melyet Sztankó Károly koreografált. Ezután komolyra fordult a szó, Spier Tünde igazgatónő tartott ünnepi beszédet, helyenként meghatottsággal küszködve. A gondolatébresztő szavakat egy, az Abba együttes Mamma mia! című dalára előadott tánc követte, melyet a XI. osztályosok adtak elő. Hogy az est folyamán ne csak a felhőtlen jókedv uralkodjon, hanem egy kis komolysággal is keveredjen, ismét egy beszéd következett: Ilyés Ibolya kisebbségi tanfelügyelő osztotta meg gondolatait a felnőtté válás nyújtotta lehetőségekről, kihívásokról, nehézségekről és szépségekről. Ezt követően a színpad ismét a szervezőké lett: egy újabb „házibuliba csalogató” tánc következett, mely a Csavard fel a szőnyeget című dalra lett koreografálva.

Bár a végzősök inkább csak nézői voltak a műsornak, mivel az este róluk szólt, ők is készültek egy-egy hangulatos kisfilmmel, melyből megismerhettük licista éveiket. Elsőként a XII. A osztály tanulói mutatkoztak be, majd a tizenegyedikes évfolyam utolsó tánca következett, egy diszkótánc-egyveleget adtak elő. A XII. B osztály kisfilmje után iskolánk kórusa, illetve Spier Szilvia XII. A osztályos tanuló lépett fel. A XII. C diákjainak élményeit is megismertük, majd Köteles Nikolett és Simpf Angelika XII. A osztályos tanulók adták elő Presser Gábor Padlás című musicaljéből a Fényév távolság című számot. Az est fénypontjához közeledve, már csak egy műsorszám maradt hátra: a XI. A osztály tanulói egy versösszeállítással készültek.

[Fotó: Ilona János, Juhász Alexandra, Kurunczi Ferenc, László Ferenc]

« A 3 »

Végre elérkezett a várva várt pillanat, elkezdődött a szalagtűzés. Elsőként Páll Mária tanárnő avatta felnőtté tanulóit, a XII. A osztály diákjait, majd Hasas Paul tanár úr, illetve Tóthpál Renáta aligazgatónő is feltűzték a szalagokat a XII. B, illetve a XII. C végzőseinek. Az évfolyam lelkesedésének köszönhetően idén két keringőt is láthattunk, melyeket iskolánk egykori diákja, a Tango Evolution Tánciskola oktatója, Murvai Dávid tanított be nekik.

De az estének itt még közel sem volt vége: a rokonokkal, barátokkal való fényképezkedés után a diákok átvonultak a Jelen házba, ahol tovább folytatódott az ünneplés. A végzősök ismét eltáncolták a keringőket, majd nem sokkal éjfél előtt a torta is megérkezett. Sőt, a hagyományhoz hűen idén is megválasztották a bálkirálynő és a bálkirályt, mely címeket Mester Zsófia Regina (XII. A) és Godó Ákos (XII. C) érdemelte ki.

Minden végzős diáknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk az életben!

[Fotó: Ilona János, Juhász Alexandra, Kurunczi Ferenc, László Ferenc]

« A 2 »