Tóth Árpádra emlékezve

toth_arpadra_emlekezve_sav

Tóth Árpád halálának 90. évfordulója alkalmából, november 21-én emlékműsort mutattak be iskolánk diákjai, a költőről elnevezett Tóth Árpád díszteremben. A programot az Aradi magyar költészet napja keretén belül szervezte a Pro Move Arad Egyesület és a Csiky Gergely Főgimnázium. 

A megemlékezés nyitányaként Spier Tünde igazgató és Pataky Lehel Zsolt, a Pro Move Arad Egyesület elnöke köszönetüket fejezték ki és elmondták, hogy milyen fontos az aradi magyarság kulturális értékeinek megőrzése.

A műsor igen sokszínű volt, a jelenlévők szavalatokat, levélrészleteket, valamint gitárkísérettel előadott megzenésített verset hallgathattak meg a fellépő diákok előadásában. Több osztályból voltak fellépők: Gyarmati Timea, Lészay Sarolta (V. B), Iambric Izabella (IX. C), Almási Dóra, Tóthpál Eszter (X. A), Naschauer Kinga, Mártonfi Gedeon (XI. A), Köteles Nikolette (XII. A), illetve Godó Ákos (XII. C). Őket a Communitas Alapítvány jóvoltából megajándékozták egy kis ajándékkal is.

A megemlékezés alkalmából rajzpályázatot is hirdettek az V–XII. osztályos diákoknak. A pályázatra Tóth Árpád versei alapján elkészített versillusztrácót lehetett beküldeni. Az esemény zárásaként Siska Szabó Hajnalka rajztanár, festőművész értékelte a diákok munkáit, majd a legjobb 10 pályamunkát beküldő diákot díjazták: Gyarmati Tímea, Somodi Adrien (V. B), Kruzslitz Kyra, Biszák Mónika (VII. o.), Rónai Zoltán (VIII. o.), Ménesi Vivien, Jakab Fanni, Sallai Krisztina, Máthé Johanna (IX. A), Simpf Angelika (XI. A). A legjobb 40 versillusztrációt a Tóth Árpád teremben a jelenlévők is megtekinthették.

[Fotó: Máthé Johanna, Ménesi Vivien]

« A 2 »