Mákvirágos 6-ÁS-SZÜNET Szovátán

makvirag_dij_2018_sav

A Mákvirág-díjat elnyerni minden diák számára kifejezhetetlen öröm és megtiszteltetés. Az előző tanévi kiemelkedő eredmények alapján iskolánk három diákját idén is kitüntették: Back Annamáriát (tavalyi végzősünk, arany fokozat), Kurunczi Viktóriát (XII. A, arany fokozat), Spir Rebeka Petrát (XI. A, bronz fokozat), illetve Tóthpál Esztert (X. A, bronz fokozat). A díjazottak az érem mellett egy szovátai táborozásban is részesültek, melyre október 10–13. között került sor. 

A Teleki Oktatási Központba való megérkezést követően azonnal elkezdődtek az ismerkedős játékok, melyek során, az új barátságok születése mellett, megalakultak a héten közösen dolgozó csapatok is: Viktóriával ketten a 6-ÁS-SZÜNET nevű csapat tagjai voltunk. (Back Annamária egyetemi teendői miatt, Tóthpál Eszter pedig a horvátországi mazsorett Európa-bajnokságon való részvétele miatt nem tudott részt venni a szovátai eseményeken.) Másnap a Medve-tó környékén tett séta után a csapatok megkapták első feladatukat: kártyavadászatra indultunk. A játék célja az volt, hogy a lehető legtöbb kártyát összeszedjük és úgy csoportosítsuk, hogy azok minél több pontot érjenek.

Pénteken a csapatok újabb kihívás elé néztek: Szováta területén kellett bátorságpróbákat teljesíteniük, ám a feladatok egyrésze QR-kódként volt elrejtve a város területén. A kecskefejés, egy helyi lakosnál való palacsintasütés és szerenádozás mellett számos egyéb vicces próbát kellett kiállnunk. Az este folyamán Lászlófy Pál Istvánnal, az RMPSZ örökös tiszteletbeli elnökével beszélgettünk, majd a csapatverseny eredményeit is megtudtuk: a 6-ÁS-SZÜNET második helyen végzett!

Szombaton került sor a várva várt díjkiosztóra is: az Apáczai-, a Bolyai Farkas- és a Kós Károly-díjak átadása után a megyék „legjobbjai” is megkapták jutalmukat. Ezt követően szabadtevékenység következett, s az este folyamán csocsózásra, maffiázásra és Just Dance-re is sor került.

Köszönjük a szervezőknek, hogy egy ilyen csodálatos hétben lehetett részünk és számos új élménnyel, baráttal gazdagodhattunk!

További részletek, fotók az RMPSZ honlapján találhatók. Korábbi csikys Mákvirág-beszámolók pedig ITT!

[Fotó: http://rmpsz.ro/hu]

« A 2 »