Csikys kilencedikesek összerázó hétvégéje, avagy élmények a köbön

kilencedikesek_csapatosszerazasa_sav

2018. október 19-én, pénteken délután nemhogy kiürült, de nagyon is élettel telt meg iskolánk bentlakása. A Pro Schola Csiky Gergely Egyesület által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél elnyert pályázat keretében 51 kilencedikes diák költözött be egy összerázó, csapatépítő hétvégére. Velük tartottak az osztályfőnökeik és 11 tréner, akik mindent megtettek, hogy ez a hétvége emlékezetes legyen a fiatalok számára. Játékok és játékos feladatok, meghitt beszélgetések, hangos nevetések jellemezték az együtt töltött két napot. 

Miután mindenkinek sikerült elfoglalni a szobáját, az iskola Tóth Árpád termébe vonultunk át, ahol megkezdődtek a programok. Elsőként Vikor Csaba, az iskolán kívüli személyiség- és közösségfejlesztő tevékenységeket szervező Nagyító Alapítvány vezetője mutatkozott be, majd Spier Tünde igazgató ismertette a hétvége szabályait. A trénereket leginkább a játékok közben ismerhették meg jobban a diákok.

Minden csapat két-két trénerrel tevékenykedett, akik fáradságot nem ismerve végezték feladatukat. Rudolf Ágnes (IX. A), Lévai Ildikó(IX. B) és Drasztyl Andrea (IX. C) osztályfőnökök is részt vehettek néhány játékban, és a diákok elmondása szerint ezek voltak a legnagyszerűbbek. Az „Alcatraz” című játékban, például, egymás kezét fogva kellett átjutniuk a diákoknak az oszikkal együtt egy kifeszített kötél másik oldalára. Nem volt egyszerű!

Bár az alvásból senkinek sem volt elég, mégis élvezetes volt Shakira vagy más közismert előadók dalaira ébredni. (Vigyázat, pedagógusok, mert a bentlakó diákok mostantól ilyen ébresztőt szeretnének!) Reggelente a napköszöntő volt a kezdő mozzanat a bentlakás udvarán, ahol évfolyam-összerázó és energiafeltöltő játékok folytak, esténként pedig a holdköszöntő volt a zárás, motivációs kisfilmek megtekintésével, történetek felidézésével.

Hadd idézzük néhány diák véleményét a hétvégéről.

„Bár lehetett volna több szabadidő, mert az volt az a pillanat, amikor a közösség igazán összefűződött, de a játékok is igazán jók voltak. Kihozták belőlünk a csapatszellemet, mert volt néhány olyan játék, ami azon az elven alapult, hogy vagy mindenki vagy senki.” (Kovács Nikolette, IX. A)

„Nekem nagyon tetszettek a programok, a csoportvezetőkkel a beszélgetések, amikor kiadhattunk magunkból mindent, ami bántott. És nagyon tetszett a tánc, a hétvége záró tevékenysége.” (Frunză Alina, IX. B)

„Nagyon tetszett ez a hétvége, mert sok-sok élményben volt részem, és úgy érzem, a játékok által közelebb kerültem az osztálytársaimhoz, az oszihoz. Maradandó élmény lesz ez a számomra.” (Lacsán Zsófia, IX. C)

Köszönet a trénereknek a lelkes munkáért és külön köszönet Tóhpál Renáta aligazgatónak, aki szervezőként nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez a hétvége létrejöhessen.

bethlen_s

[Fotó: Nagyító Alapítvány]

« A 2 »