Második hely az Arad megyei magyar tannyelvű iskolák focibajnokságán

csikys_futballistak_sav

Szeptember 29-én, szombaton rendezték meg az idei Aradi Magyar Napok keretében az Arad megyei magyar tannyelvű iskolák focibajnokságát. Az Atletico pályán került sor a sporteseményre a Szabadság-szobor Egyesület szervezésében. 

Arad megyéből 10 csapat vett részt a rendezvényen. A csikys V–VIII. osztályos diákok a simonyifalvi, a nagyzerindi, a pécskai és a majláthfalvi ellenfeleikkel kerültek egy csoportba, míg az erdőhegyi, zimándújfalui, az aradi vlaicus, a kisiratosi és az ágyai diákok csapatai alkották a másik csoportot. Mindkét csoportból az első két helyezett jutott tovább, mégpedig a Csiky Gergely Főgimnázium és a Majláthfalvi Általános Iskola, illetve az Erdőhegyi Általános Iskola és a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola csapata.

Az elődöntőben az erdőhegyiek a majláthfalviakat 2-0-ra, a csikysek pedig a zimándújfalui csapatot 3-0-ra győzték le. A kisdöntőben a zimándújfalui diákok 2-1-re legyőzték a majláthfalviakat, így ők lettek a bronzérmesek, az erdőhegyi csapat pedig 0-0-s döntetlen után csak tizenegyesekkel tudott győzni 4-3-ra a csikysek ellen. Végül tehát az Erdőhegyi Általános Iskola csapata szerezte meg a tornagyőzelmet, a Csiky Gergely Főgimnázium csapata pedig ezüstérmes lett. Ahogy látható, iskolánk csapata a döntőig kapott gól nélkül menetelt, és ott is csak a tizenegyeseknél maradt alul – egy kicsit. 🙂

Gratulálunk a fiúknak, megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket: Farkas Balázs, Sárközi Hunor, Spir Ádám, Timiș Dominic, Varga Ernő Alin (VIII. osztály), Csapó Erik, Dobos Carlos, Ördög Zoltán (VII. o.), Kisvárdai-Spier Tibor, Ruja Szabolcs (V. A). A kísérő tanár Erdélyi Kinga volt, a felkészítésben Szabó Róbert segédkezett.

Az okleveleken és a második helyért járó kupán kívül a Brosovszky Akadémia jóvoltából valamennyi csapattag egy-egy szép zöld sportmezt is ajándékba kapott.