„Nagy Vagy!” Kecskeméten

nagy_vagy_sav

Április 28-án az iskolánkat képviselő csapat elutazott Kecskemétre a Nagy Vagy! országos iskolai televíziós sportversenyre. 

A Nagy Vagy! egy televíziós iskolai-családi sportjáték, amelynek már óriási a presztízse, jelentős a múltja. Idén már a 9. évben rendezik meg és a 21. szezonhoz érkezett. Olyan meghatározó társadalmi értékeket céloz meg, mint a sport, a mozgás, az egészséges életmód, az iskola, a szorgalom, a felkészülés, a tudás, a kreativitás, együttműködés, a siker, az öröm.

A csapatok összetétele: négy alsó tagozatos diák (két fiú, két lány), két felső tagozatos diák (egy fiú, egy lány), illetve két felnőtt (egy férfi és egy nő).

A Csiky Gergely Főgimnázium csapatának összetétele: Bálint Anna (IV. B), Kocsis Anita  (IV. A), Erdélyi-Ianc Ramon (IV. A), Szabó-Péter Patrick (IV. A), Ökrös Csenge (V. B), Kisvárdai-Spier Tamás (VII. o.), Fekete Réka, anyuka, Veres Attila, apuka, Major Éva (IV. A), Zámbori Zsófia (IV. A), László Tamás (III. o.), Szász Dávid (IV. B), Sandu Nikolett (V. A), Veres Gábor (VII. o.), Gaál Dominik (VII. o.), Szabó Rolland, apuka, Erdélyi Kinga, anyuka. Csapatunk celeb játékosa idén Kocsis Dénes musical színész volt, az István, a király idei főszereplője. Felkészítő tanárok: Erdei Emese és Erdélyi Kinga.

A versenyfeladatok többségében vizes játékok voltak az uszodában, ami komolyan meghatározta a csapat összetételét. Csapatunk nagyon ügyesen játszott, viszont a döntőbe sajnos nem tudott bekerülni. Reméljük, jövőre ismét indulnak ezen a versenyen, addig is további sok sikert kívánunk nekik és gratulálunk az eddig elért eredményért!

Fekete Réka így nyilatkozott a versenyen szerzett élményről: ,,Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy benne vagyok a Nagy Vagy! idei csapatában, szeretek sportolni, szeretem a kihívásokat, nagyon vártam a versenyt. A csapatban jó volt a hangulat, élveztem a reggeli edzéseket az uszodában. Jó lenne egy ilyen versenyre már sokkal hamarabb elkezdeni edzeni, bár nem egyszerű felkészülni a feladatokra, mert a fizikai kondíció és az ügyesség ugyanannyit nyom a latban. Földön és vízben egyaránt megmérkőztünk, komoly kihívásokat jelentettek a feladatok, a csapat jól teljesített, de sajnos a döntőbe jutáshoz nem volt elég a teljesítményünk. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal, mert mindent beleadtunk és nagyon jól szórakoztunk, odafigyeltünk egymásra, összekovácsolódtunk. Remélem, lesz folytatása a dolognak és nem csak a Nagy Vagy! keretén belül, hanem szervezünk majd családi napokat, vetélkedőket, játékokat és sokat nevetünk együtt.”

Köszönet a népes szurkoló tábornak és az őket elkísérő tanároknak, hogy lelkesen buzdították csapatunkat.

Köszönet a támogatóinknak, mert nélkülük nem jutottunk volna el erre a versenyre: a Tracon Electric Kft.-nek, amely a szurkolók szállítását és a versenyzők szállását biztosította, a versenyzők étkezését peddig a Brosowszki Akadémia támogatta.

[Fotó: Erdei Emese, Veres Attila]

« A 3 »