Nyolcadikosok nyílt napja a Csikyben

nyilt_nap_2018_sav

Mozgalmas napja volt a megye nyolcadikos magyar diákjainak április 13-án, pénteken. Aradra, a Csiky Gergely Főgimnáziumba látogattak, hogy az iskolával és a várossal ismerkedjenek a szervezők által összeállított gazdag program révén. 

Reggel 9 órakor a Tóth Árpád teremben dr. Muntean Tibor igazgató és Tóthpál Renáta aligazgató köszöntötte az Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola, az Erdőhegyi Általános Iskola, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola, a Majláthfalvi Általános Iskola, a Pécskai 2-es számú Általános Iskola, a Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola, a Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskola és a Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola küldöttségét, illetve természetesen a Csiky Gergely Főgimnázium nyolcadikosait is.

Színes és vegyes csoportok alakultak, amelyek tagjai kvízkérdések segítségével ismerkedtek Arad megye településeivel. Közben a reggeli zápor is elállt, így a diákok kisvonatra ültek és a várossal ismerkedtek, majd az iskolába visszatérve a választott szakoknak megfelelően biológia, kémia, informatika témájú tevékenységeken vettek részt (növényeket tanulmányoztak, kísérleteztek, játszva programoztak), a közgazdaság és a turizmus szak alapjaival, illetve a szakiskolai oktatás előnyeivel ismerkedtek.

A Jelen Házban elfogyasztott ízletes ebéd után a még Aradon maradt nyolcadikosok számára a délután a játékról és a sportról szólt. A „bemelegítés” vidám játékok, énekek formájában történt, majd a délelőtt már megszokott színek szerint kialakított csapatok versengtek ötletes, változatos sportjátékokban: helyből távolugrás, ugrókötelezés, célbadobás és -rúgás különböző labdákkal, csoportfutás egy hulahopp karika szorításában, illetve akadálypálya bekötött szemmel. A verseny végén a legjobb csapatok csokoládéjutalomnak is örülhettek, de hogy senki ne távozzon éhesen, a bentlakásban pizzavacsorával zárult a nyílt nap.

A szervező pedagógusok – dr. Muntean Tibor, Tóthpál Renáta, Back Mária, Erdei Emese, Erdélyi Kinga, Gerebenics Mihály, Hadnagy Éva, Hasas Paul, Hevesi Éva, Ilona János, Lévai Ildikó, Páll Mária, Szente Gabriella, Vékony Zsolt, Zaiț János –, ahogyan a szervezésben segítő diákok is mindent megtettek, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Reméljük, szeptember elején minél nagyobb számban üdvözölhetjük majd őket az új csikys diákok körében.

A nyolcadikosok nyílt napját az Alma Mater Alapítvány támogatta.

[Fotó: Horga Annamária, Ilona János, Juhász Alexandra, Mikó Erik]

« A 3 »