Egy iskolahét „tanulás nélkül” a X. C-ben

10c_iskola_maskent_sav

Temesvári látogatás, 4D-s mozi, drogprevenció, történelmi körút Aradon – a X. C osztály tanulói (is) több tevékenységen vettek részt az Iskola másként héten. 

Március 27-én, kedden Temesvárra látogattunk, ahol piackutatást végeztünk a Shopping City nevű új bevásárlóközpontban. Mivelhogy tavaly a Iulius Mall-ban jártunk, így most összehasonlíthattuk a kettőt. Felmérésünk szerint, a Iulius Mall-nak nagyobb a választéka, több árut kínál a vásárlók számára, illetve nagyobb is az újnál, amely egy földszinttel és egy emelettel rendelkezik. A Shopping City-ben viszont 4D-s mozi van, Romániában Bukaresten kívül csak ott, Temesváron. Gondoltuk, kipróbáljuk… Eszméletlen volt! „Átéltük” mi is a filmet, mozogtak a székek, elmélyített bennünket a levegő-, víz- vibrációs hatása.

Szerdán a Bonus Pastor Alapítvány egyik munkatársa, dr. Horváth Mária (eredetileg kémia–fizika szakos tanár, aki azonban már közel 20 éve szociális munkásként, szenvedélybetegek gyógyításával foglalkozik egy terápiás otthonban) tartott egy érdekes bemutatót nekünk az alkoholról és a drogokról, illetve ezek hatásairól. Vele volt egy gyógyult szenvedélybeteg is, aki elmesélte, milyen ott a rehab: törődnek velük, motiválják őket, hogy igenis képesek megtenni azt az utat, amelynek segítségével megszabadulnak a fájó múlttól. (A drogprevenciós foglalkozásokról részletesebben ITT olvashatunk.)

Csütörtökön pedig egy városi körúton vettünk részt Mizsur Anitta, történelemtanár, illetve osztályfőnökünk, Kurunczi Andrea matematikatanár kíséretében. Arad néhány nevezetességét látogattuk meg, mint például a Vörös templomot, a Városházát, illetve a Nagyszínházat. Mindegyiknél érdekes részleteket tudtunk meg az építésük idejéről, körülményeiről is.

Jól éreztük magunkat ezen a héten, örülünk az „Iskola másként”-nek, hiszen minden diák álma, hogy az iskolában ne csak tanulni kelljen!…

[Fotó: Kurunczi Andrea]

« A 2 »