Erasmus+ projekttel az Egyesült Királyságban

erasmus_wales_2018aa_sav

A Csiky Gergely Főgimnázium 10 turizmus szakos diákja immár több mint egy hete az Egyesült Királyságban, a walesi Colwyn Bayben tartózkodik iskolánk Let’s Benefit című Erasmus+ projektjének keretén belül. 

Március 11-én, vasárnap éjszaka érkeztünk meg – 10 turizmus szakos csikys diák és kísérőnk, Hasas Paul tanár úr –, majd elfoglaltuk a szállásunkat a Trinity House-ban, ami egy ifjúsági szálló Llandudno városkájának (Colwyn Bay elővárosa) domboldalán, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerrre.

Hétfőn reggel körbevezettek minket a Colwyn Bayben található Llandrillo Menai egyetemen, amely vendégül lát minket, s amelynek az utazási irodájában gyakorlatozunk ebben a két hétben. Ugyanaznap délután lehetőségünk nyílt a várost is felfedezni.

Napi programunk a következőképpen alakul: délelőtt szakmai gyakorlat az egyetemen, délután pedig ismerkedés a környék turisztikai nevezetességeivel. Eddig ellátogattunk Errddigbe, ahol egy tipikus angol udvarházat tekintettünk meg, de elkísértek minket a Colwyn Bay-i állatkertbe és a Surf Snowdonia and Betws-y-Coed helységbeli volt alumíniumgyárba is.

A hétvégén a gyönyörű Chester városába látogattunk, amely eredetileg egy római vár volt a negyedik században. A régi várfal maradványai fellelhetők a város több pontján, sőt egy amfiteátrum maradványai is megtekinthetőek. A város különlegességét az adja, hogy a házai nagy részét alul kőből, felül fából készítették. Bár a fa elvileg nem annyira időtálló, mégis találtunk ott az 1300-as évekből fennmaradt házat is teljes pompájában.

Az első hét tehát nagyon izgalmasan telt el. Sok csodálatos élménnyel gazdagodtunk és számos új információval gyarapodott tudásunk. Köszönjük, Erasmus!

[Fotó: Cercel Sabrina, Nagy Róbert, Neaga Norbert]

« A 2 »