„Határtalanul” tapasztalatcserén a turizmus szakos diákok

gff_bekes_hatartalanul_sav

Turizmus szakos diákjainkegy része (a X. és XI. osztályosok) február 19–22. között a novemberben elkezdett „Határtalanul” pályázat folytatásaként Békésre utazott. A GFF Békési Szakképző Iskolát meglátogató 17 fős csoportot két pedagógus, Hasas Paul, szaktanár és osztályfőnök, illetve Nyári Melinda, osztályfőnök kísérte el a látogatásra. 

Diákjaink kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt, hogy újra találkozhatnak azokkal a békési tanulókkal, akikkel a fél év alatt szoros barátságot alakítottak ki. Békési kollégáink, Palyusik Éva és Savolt Zoltán tanárok szívüket-lelküket kitették ebben a pár napban, hogy jól érezzük magunkat és minél több szakmailag hasznos programon vehessünk részt.

A hétfő egy csapatos szelfis vetélkedővel indult, amelyen diákjaink megismerkedtek Békés város számos nevezetes épületével, pl. a Tájházzal, a református templommal s a városházával. Este tovább folytatódott az ismerkedés, ekkor már csapatépítő játékok segítségével tudhattak meg egymásról még több információt.

Kedd délelőtt egy rövid, de annál ünnepélyesebb igazgatói köszöntő után a már korábban kialakult csapatok elkezdték „fárasztó” munkájukat, a kolbászkészítést. E nemes feladat minden lépcsőfokát végigjárva (darálás, fűszerezés, gyúrás, töltés) méltó módon fogyaszthatták el ebédre a nagyon ízletes, kész terméket. A bőséges ebédet követően egy gyulai kirándulás következett, ahol a sokak számára eddig ismeretlen Almásy-kastélyt járták végig egy idegenvezető kíséretében. Ezek után este már csak egy kis asztalteniszezésre maradt energia a kollégiumban.

Szerdán délelőtt a református templomban rendhagyó magyarórán vett részt a csapat, utána pedig dacolva az időjárással a békési Pálinka Centrumot látogatta meg, ahol kiderült, hogy mennyiféle betegséget lehet gyógyítani a jó minőségű szilvapálinkával. Ebéd után a Békéscsaba Jókai Színház várta a már kissé fáradt csapatot, ahol két nagyon hozzáértő és elhívatott „idegenvezető” bevezetett a bábszínház, a színitanoda és a színházi élet kulisszái mögé, bemutatva, hogy tulajdonképpen mi is zajlik a színfalak mögött (jelmezkészítés, díszletkészítés stb.) A diákok, akik közül sokaknak ez volt az első színházi élménye, szájtátva hallgatták és sokan kedvet kaptak a színházlátogatáshoz.

Este búcsúvacsorával és búcsúbulival zárult ez a mozgalmas és nagyon tartalmas pár nap, valamint bemutattuk a két találkozás projekttermék tervét, egy menükártyát, amely hazai és magyarországi ételeket és borokat egyaránt tartalmaz.

Csütörtökön reggel már csak egy rövid elköszönésre futotta az időből.

Köszönünk mindent a GFF Békési Szakképző Iskola vezetőségének, kollégáinknak, s a diákoknak! A jövő tanév novemberében itt, nálunk egy újabb pályázati évvel folytatjuk a közös munkát.

[Fotó: facebook.com/pg/galferencbekes, a csikys csoport diákjai]

« A 3 »