Mikulás-nap a Csikyben és a Kincskereső Óvodában

mikulas_2017_sav

December 6-án, az előző évekhez hasonlóan, a X. osztályosok gondoskodtak arról, hogy iskolatársaiknak, illetve az óvodásoknak boldogabbá, örömtelibbé tegyék ezt a napot. A Mikulás-napot

A tizedikesek már néhány héttel korábban elkezdték a szervezést: támogatókat kerestek és sütivásárt rendeztek az iskolában azért, hogy a befolyt összegből ajándékcsomagokat készíthessenek. Az óvodások részére 70 csomag készült el, az elemisek részére 160, az V.-től a XII. osztályosokig pedig minden diák szaloncukrot kapott.

Szerda reggel kilenckor indultak a Mikulások (két csoportban) teli puttonnyal, krampuszaik kíséretében az osztálytermekbe, ahol kérésükre a tanulók énekeltek nekik.

Tizenegy órára a Kincskereső Óvodába is elértek, ahol a Mikulás az ajándékokért az énekeken kívül rengeteg puszit és ölelést kapott az óvodásoktól. Az óvodások egytől egyig megígérték neki, hogy jók lesznek. (Reméljük, ígéretüket be is tartják!) Azzal búcsúztak, hogy jövőre is visszavárják a nagy szakállút, majd integettek neki.

Támogatóink, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni a közbenjárást: az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület, a Cerbul Albastru Kft, a Bacoș család, a Naschauer család, a Nagy család.

[Fotó: Juhász Alexandra, Mártonfi Gedeon]

« A 3 »