Segítőkészség, támogatás hétköznapi módon is

zoldseg_gyumolcs_sav

Idén is megrendezésre került országos szinten a zöldség- és gyümölcsgyűjtési és adományozási akció. A Nemzeti Támogatási Stratégia (SNAC) programjához iskolánk is csatlakozott, és a jószívű, gondos gyermekek és szülők jóvoltából több mint 800 kg élelmiszert sikerült összegyűjtenünk és eljuttatnunk a a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által Kisiratoson fenntartott Pio Atya Gyermekotthonba, illetve a Máltai Ház idős lakóinak. 

Ahogy arról weblapunkon rövidhírben már beszámoltunk, a Csiky Gergely Főgimnáziumban rendkívül sikeres volt az idei gyűjtési akció. Az elemi osztályosaink közül a legadakozóbbak a második osztályosok voltak, akik majdnem 300 kg-nyi, a harmadikosak pedig 150 kg-ot meghaladó zöldséget és gyümölcsöt hoztak be szüleik segítségével. Az V–VIII. osztályosoknál a leglelkesebbeknek az V. A-sok bizonyultak, akik 60 kg-gal támogatták a rászorulókat. Líceumi diákjaink kevésbé voltak segítőkészek ebben a kampányban. A legnagyobb mennyiség a XII. C osztályosoktól származott, akik 46 kg-ot ajánlottak fel.

Sajnos, voltak olyan osztályok, ahonnan egyáltalán nem került a kicsik vagy az idősek asztalára táplálék. Szomorú hozzáállás: kapni mindenki szeret, viszont adakozni ne kelljen… Végül az összegyűjtött termékekből 500 kg-ot a kisiratosi gyermekotthonba, 300 kg-ot pedig a Máltai Házba szállított el Kovács József vállalkozó.

Mindkét helyen nagyon örültek, hogy ismét gondoltunk rájuk. Köszönet az adakozó gyermekeknek, a segítőkész szülőknek és a lelkes pedagógusoknak!

[Fotó: Diószegi-Bondár Krisztina, Halai Annamária]