Csikyesek a legjobbak között

aradi_kozosseg_jutalmazas_savNovember 3-án, pénteken este az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházban ünnepélyes keretek között különleges díjazásra került sor. „Az aradi közösség jutalmazza a tehetségeket” címszó alatt az Aradi Szent Márton Egyesület pénzjutalmat, táborozási meghívást osztott ki nagyon sok tehetséges diáknak.

Ennek az akciónak már hagyománya van. Először tavaly szervezték meg az ünnepséget, amelyen olyan diákokat díjaztak, akik az azelőtti iskolai év folyamán kiemelkedő eredményt értek el valamilyen országos szintű versenyen. 

A Csiky Gergely Főgimnáziumból ezúttal két diák kapott meghívást a rendezvényre: Tapasztó-Gujdár Péter III. osztályos tanuló a tavalyi iskolai évben a Kányádi Sándor versmondó verseny országos szakaszán második helyezést ért el, Back István Levente nyolcadikos diák pedig a Csillagszerző Matematikaverseny országos szakaszán lett második. (Levente már jártas ebben: a tavaly ugyanott, ugyanilyen eredményéért kapott elismerést). A diákok felkészítő pedagógusa Khell Jolán tanító, illetve Spier Tünde matematikatanár.

A színház nézőterén a jutalmazott diákok, felkészítő tanáraik, és persze a büszke szülők foglaltak helyet. A művészi produkciókkal megtűzdelt díjazáson a diákok egyenként 400 lejes pénzjutalmat tartalmazó borítékot, oklevelet, könyvjutalmat és az egyesület szignójával díszített kulcstartót vettek át.

Gratulálunk nekik és jó munkát kívánunk erre az iskolai évre is!

[Fotó: Horga Annamária, Tapasztó Ernő]