Erasmus+ Projektindító találkozó Budapesten

erasmus_projektindito_2014_1_sav

2014. december 8-án a budapesti OK Oktatási Központ adott helyszínt azon első nemzetközi, projektindító találkozónak, amely az „O.K.+ 2007-2014” elnevezésű Erasmus+ projekt keretein belül, a Koordinátor OTP Fáy András Alapítvány szakembereinek szervezésében valósult meg. 

erasmus_projektindito_2014_2Az eseményen jelen voltak a két szlovákiai, illetve két romániai partnerintézmény képviselői is, akik kezdésként megismerkedhettek a projekt során fő oktatási helyszínként szolgáló budapesti központtal, annak modern, inspiráló oktató- és kiszolgáló helyiségeivel.

A házbejárást a kölcsönös bemutatkozás, egymás megismerése követte, majd dr. Sarkady-Kiss Lilla projektvezető beszélt a közös projektről, a programban résztvevők feladatairól és lehetőségeiről, szakmai és pénzügyi szempontok alapján egyaránt.

Ezután a szervezetek képviselői közösen tekintették át és vitatták meg a jövőbeni vállalásokat, elvégezték a projekt egészére vonatkozó előzetes egyeztetéseket. Nagy hangsúlyt fektettek a közös illetve egyéni feladatok ütemezésére, továbbá kitértek a finanszírozással, a támogatási összeg felhasználásával kapcsolatos kérdésekre is.

A partnerek egy kimondottan jó hangulatú, eredményesen zárult találkozón vehettek részt, melynek végén egy kötetlen beszélgetéssel, elvárásaik megfogalmazásával indították útjára a nagyszabású, közös európai uniós projektet. Az együttműködő felek bizakodóan néznek a közös munka elé.