„Örökségünk” – pályázati videó

oroksegunk_kep_sav

Elkészült az Örökségünk pályázatra a Csiky Gergely Főgimnázium részéről beküldött videó végleges verziója, melyet alább tekinthetünk meg. 

E pályázat, amelyet június 9-i cikkünkben mutattunk be részletesebben, a világ különböző pontjain élő magyarokat igyekszik elérni és összekapcsolni Gyulai István Örökségünk című dalának eléneklése által. A pályázók által beküldött videófelvételeken az élethelyük, közösségük, településük is megelevenedhet. A 2017. augusztus 31-ig beérkezett videoklipek készítőit díjazni fogják. A pályázat mottója: „Megtanulom, megőrzöm…”

A kisiskolások és az iskolai kórus énekét László Ferenc operatőr rögzítette és szerkesztette meg, a drónfelvételeket Kiss Beáta és Kovács Krisztián készítette. Az ének és a hangszeres kíséret stúdiófelvétele Matekovits Alpár közreműködésével készült el. Hangszeren játszanak: Mureşanu Erika (VII. o., gitár), Sallai Krisztina (VII. o., zongora), Bálint Botond (VII. o., ütős hangszerek), Vékony Zsolt (protestáns vallástanár, gitár), illetve Miskovits Tibor (az Aradi Filharmónia tagja, hegedű). Szólóznak: Gavrilă Erika és Vince Viktória (VI. o.), illetve Somodi Adrienn (III. B). A kisdiákok munkáját Szabó Csilla zenetanárnő irányította, Erdélyi Kinga tornatanárnő pedig a koreográfiát állította össze, de a tanítók, tanárok és szülők is komoly segítséget nyújtottak a felvétel során.

2 hozzászólás a(z) “„Örökségünk” – pályázati videó” bejegyzéshez

  1. Nagyon tetszik,sok sikert kivanok minden kozremukodonek,orulok,hogy tovabb viszik hagyatekunkat es tisztesseggel helyt allnak.

Hozzászólások lezárva.