A hatodikosok és Félixfürdő

felix_hatodikosok_sav

Az osztályunk, szokásához híven, idén is nyári tábort szervezett. Fontos a kultúra is, de az időpont (június 19–22.) és a nagy meleg miatt most inkább a fürdést választottuk, és egyhangúan Félixfürdő mellett döntöttünk. 

Indulás után kezdődött az a fázis, amikor csak azt hallhattuk, hogy „Jaj, csak legyünk már Félixen!”, meg „Alig várom, hogy Félixre érjünk!”. És már ott is találtuk magunkat, egy csomó csomaggal felpakolva, szobakulcsokkal a kezünkben.

Miután mindenki elfoglalta a szobáját, rögtön gyülekeztünk és indultunk az Apolló strandra. Nem húztuk sokáig az időt, ledobtuk a ruháinkat és megcéloztuk a medencéket. Sokunk első célpontja a három csúszdából álló komplexum volt. Miután mindenki kipancsolta, kicsúzdázta, kihullámmedencézte magát, ideje volt visszamenni a szállásra, ahol vacsorát kaptunk. Mondjuk, amúgy sem haltunk éhen, mert a strandon már ebédeltünk. 😀

Másnap a Május 1 strandot látogattuk meg, ahol az egyik medencében ugrálni is lehetett és nem voltak vízimentők, akik lefújják a bulit. Egy üres medencében remek lufiütközetet is rendeztünk, ahogy az alábbi sorozat egyik képén is látszik! Este a „nagylányok” táncprogramot szerveztek. Előbb két bonyolultabb koreográfiát mutattak, majd két ismertebb számmal zártuk a programot.

21-én ismét az Apollóra mentünk. A csúszdákon egy új játékot is kitaláltunk, amit rántottának neveztünk el. A lényege az volt, hogy kézen fogva csúsztunk le és aki előrébb került, az a többieket is előre húzta. (De miért volt ez rántotta? 😀  – szerk. megj.) Aztán persze megjött a „várva várt” eső. Bemenekültünk a fedett medencébe, ami nem is annyira fedett, mint hittük, de nem baj, úgy sokkal érdekesebb volt. Este ismét táncoltunk, más táncokat, más zenékre.

Utolsó nap a reggeli előtt mindenki összecsomagolt, aztán elindultunk a President Aqua Parkba. Naná, hogy ott is rengeteget csúszdáztunk, nagyon jól megvoltunk együtt és eszünkbe se jutott, hogy nemsokára haza kell indulnunk. De hamar elérkezett a nemsokára, így felpakoltunk a buszra és már gurultunk is hazafelé. A kirándulás után konkrétan szinte sírtunk, hogy vakáció van és annyi ideig nem láthatjuk még egymást. Viszont mindnyájan szép élményekkel tértünk haza. Nagy hatással volt ránk ez a tábor és már tervezgetjük az őszi osztálytalálkozót. Köszönjük Back Mária osztályfőnöknek, hogy megszervezte nekünk Félixfürdőt!

[Fotó: Back Mária]