II. Nemzeti VERSeny – közönségszavazás!

verseny_sav

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete idén áprilisban második alkalommal hirdette meg az egész Kárpát-medencét felölelő versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt valamennyi korosztály számára, nem hivatásos versmondók részére. Erre iskolánk két diákja, Tóthpál Eszter (VIII. A) és Rónai Zoltán (VI. o.) is benevezett, és online szavazással a középdöntőbe is tovább juthat. 

Amint az a rendezvény honlapján olvasható, a VERSeny elsődleges célja a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, valamint a kulturális identitás erősítése.

Elsőként minden nevező három, szabadon választott magyar költő már megjelent versével jelentkezhetett, amelyek közül egyet kellett az első fordulóban vágatlan videón beküldeni. A továbbjutók az általuk választott másik verset dolgozzák fel, immár videoklip formájában, majd az élő döntőbe bejutott versenyzők a Nemzeti Színházban lépnek fel harmadik versükkel 2017. november 12-én, a magyar nyelv napja alkalmából.

A verseny védnöke: Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója. A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész, producer, Nagy-Kálózy Eszter színművész és Szabó László kommunikációs szakember.

Az első forduló után a zsűri 80 versenyzőt juttatott tovább a középdöntőbe, ahová a nézők is beszavazhatnak további 10 jelöltet, akiknek immár egy videoklip elkészítése lesz a feladata. E 10 jelölt közé juthat be a nyolcadikos Tóthpál Eszter és a hatodikos Rónai Zoltán, ha elég sokan szavaznak a feltöltött videójukra. Szavazni a YouTube közösségi videomegosztó portálon lehet a produkciókra, EZEN a csatornán. De hogy a csatornán ne kelljen sokáig keresgélni, alább belinkeljük a két csikys diák videóját is. Eszterre IDE, Zoltánra pedig IDE kattintva lehet szavazni. 

CSAK a feltöltött videókra leadott lájkok (pozitív értékelések) száma dönti el a versenyzők továbbjutását. A megtekintések számának és a negatív értékeléseknek nincs jelentősége, ahogy az esetleges facebook-lájkoknak sincs. Szavazategyenlőség esetén a zsűri dönt a döntetlenre álló versenyzők között.

A közönségszavazás július 2-án, vasárnap 24:00 órakor zárul le. Segítsetek Eszternek és Zoltánnak, hogy iskolánkat képviselhessék a második fordulóban is!

2 hozzászólás a(z) “II. Nemzeti VERSeny – közönségszavazás!” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva.