Határtalanul Kunhegyesen

hatartalanul_kunhegyes_sav

Május 10–12. között a Csiky Gergely Főgimnázium X. C osztálya Tóthpál Renáta osztályfőnök, igazgató-helyettes, illetve Drasztyl Andrea informatikatanár vezetésével a Határtalanul c. pályázaton vett részt, melynek értelmében a korábban nálunk vendégeskedő kunhegyesi diákok ezúttal házigazdáink szerepét töltötték be. 

Szerdán, május 10-én indultunk, ám először Debrecenbe tettünk egy kis kitérőt. Megcsodáltuk a város nevezetességeit, köztük a Református Nagytemplomot, majd folytattuk utunkat és végül megérkeztünk a kunhegyesi Nagy László Gimnáziumba. A vendéglátók elvezettek a helyi református templomba, „az Alföld katedrálisába”, majd felderítő útra indultunk a városban.

Másnap a vendéglátók kíséretében a kiskörei víztározóhoz látogattunk el, utána pedig Szolnokra. Egy hosszabb séta után betekintést nyertünk egy nem mindennapi kiállításba, a Reptár nevet viselő repülőmúzeumba is.

Az utolsó napot a helyi iskolában és annak környékén töltöttük. Biológia- és földrajzórán, valamint az osztályunk és a kunhegyesi diákok néptáncbemutatóján vehettünk részt, majd pedig közös ebéd következett az iskola tanéttermében.

Végül a búcsú pillanata is eljött, amely reményeink szerint nem az utolsó találkozás búcsúja volt, hanem egy tartós és feledhetetlen barátság kezdete, illetve megerősítése mind az iskolák, mind pedig a tanulók között.

[Fotó: Tóthpál Renáta, osztályfőnök]

« A 3 »