Hódmezővásárhelyi hetedikesek Határtalanul

hodmezovasarhelyiek_sav

Kedden, április 25-én a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola hetedikes diákjai látogattak Aradra, a Határtalanul program keretében. Immár számunkra is ismerős a program, amelynek célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése, a határon túli magyar térségek megismertetése a magyarországi diákokkal. 

A hódmezővásárhelyiek első állomása a Csiky Gergely Főgimnázium volt, ahol iskolabemutatót tartottak és színjátszó tehetségüket is érzékeltették. Ezután a vendégek és az aradi fogadó csapat kisétált a Szabadság-szoborhoz, ahol egy szavalat után elhelyezték koszorújukat és a vértanúk emlékére mécsest gyújtottak. Mivel a vendégek iskolája ökoiskola, ezért minden látogatásukkor egy-egy facsemetét kapunk ajándékba. Ezt a diákok most is együtt ültettek el, tövénél olyan fakorongokat helyezve el, melyen egymás mellett van a magyarországi és az erdélyi diák neve.

Arad csak a kezdete volt annak a nagy erdélyi útnak, ami a hódmezővásárhelyiekre várt. Solymos, Déva, Vajdahunyad, Szeben, Kolozsvár, Torockó – ezek voltak a tervezett további állomások. Örülünk, hogy találkoztunk velük és kellemes időtöltést a továbbiakban!

[Fotó: Spier Alexandra]

« A 2 »