Iskolánkba látogattak a megye magyar nyolcadikos diákjai

nyilt_nap_sav

135 nyolcadikos diáktól volt hangos a Csiky Gergely Főgimnázium díszterme április 5-én, amikor a megye magyar nyolcadikos diákjai látogattak el hozzánk. Immár második éve, hogy a nyílt nap „megszokott” programja helyett játékos, interaktív foglalkozások kapcsán mutatjuk be iskolánkat az érdeklődő tanulóknak. 

A megye összes magyar tannyelvű nyolcadik osztályos tanulóját meghívtuk erre az alkalomra, osztályfőnökeikkel együtt és nagy örömünkre szolgált, hogy minden iskola megtisztelt jelenlétével.

A jelenlévőket dr. Muntean Tibor igazgató köszöntötte, majd egy kisfilmet vetítettünk le, amely diákszemmel mutatja be az iskolát, a választható szakokat és a Csikybe hívogatja a tanulókat. Bitai Vivien X. A osztályos tanuló a Diáktanács munkájáról számolt be röviden és meghívott minden jövendő csikys diákot a csapatukba.

Ezután a jelenlévőket tíz csoportra osztották, mégpedig úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb diák legyen azonos településről egy adott csapatban, hiszen a cél az ismerkedés volt. Rudolf Anna nevelési tanácsadó „jégtörő” és ismerkedő feladatokkal szórakoztatta őket, majd Hasas Paul turizmus szakos tanár vette át az irányítást két izgalmas feladat lebonyolításához.

Elsőként egy képzeletbeli űrutazásra hívta meg a résztvevőket, amelyen a diákok egy űrhajós csapat tagjai, az iskola pedig egy anyahajó volt a Holdon. Sajnos, az űrhajó meghibásodott és a találkozóhelytől 250 km-re szállt le. Landolás közben a felszerelés nagy része tönkrement, de mivel a túlélés az anyahajó elérésétől függött, ki kellett választani a megmaradt 15 tárgyból, hogy mi a legfontosabb és fontossági sorrendbe kellett helyezni.

Amíg a „NASA-játék” kiértékelése folyt, a csapatok filmeket kellett hogy felismerjenek egy-egy rövid részlet megtekintésével. Mindkét versenyszámban az első három helyezett csapat jutalomban részesült.

Mindezek után a csapatok egy-egy középiskolás diák vezetésével végigjárták az iskolát, majd „kincsvadászatra” indultak, ami abból állt, hogy meg kellett keresniük Arad egy-egy híres épületét, ahol különböző feladatok vártak rájuk. A csapatvezető diák feladata volt, hogy a feladatok teljesítését fotókkal is megerősítse. (Hamarosan ezeket a fotókat is bemutatjuk itt, az iskola honlapján.) A foglalkozás ebéddel zárult iskolánk bentlakásában.

Reméljük, hogy vendégeink jól érezték magukat iskolánkban, sikerült a csikys diákokkal megismerkedniük és élményekkel gazdagodva térhettek haza.

[Fotó: Godó Ákos, Ilona János, Pattus Dorottya]

« A 2 »