Társasjáték, könyvborító, méta, zumba, opera! – Iskola másként kaleidoszkóp I. (hétfő)

iskola_maskent_kaleidoszkop_1_sav

Az elemi osztályosok számára sok érdekes játékot, vidám szórakozást hozott az Iskola másként hét első napja. A nagyobbak könyvborítót terveztek, métáztak vagy zumbáztak a tornateremben, az egyik tizedikes osztály pedig egy operafilmet is megnézett. 

Hétfő délelőtt a tanító nénik és bácsik kivételesen nem írni, olvasni, számolni és egyenes háttal ülni tanították nebulóikat, hanem játszottak velük. Bizony, sok érdekes társasjáték került az asztalra (az osztálytermekben, illetve a könyvtárban is), és a kicsik vidáman, felszabadultan játszottak egymással. És a Rubik-kockával! Alább az elsősöknél készült fotókat láthatjuk.

« A 2 »

Az ötödikesek Rónai Helén testneveléstanár és Vékony Zsolt vallástanár irányításával egy hagyományos magyar labdajáték, a méta némileg korszerűsített változatát játszották a tornateremben (merthogy odakint akkor még elég csöpörgős volt az időjárás hangulata). A méta egy érdekes játék, ami a várháborúk emlékét őrzi, Nyilas Misiék is játszották a Légy jó mindhaláligban, de a Wikipédián többet is olvashatunk róla.

A hetedikesek Nyári Andrea magyartanár irányításával könyvborítót terveztek, rajzoltak Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéhez. Vajon Gárdonyinak melyik verzió tetszett volna a leginkább?…

A nyolcadikos lányok (az egyik osztályfőnökkel együtt, bizony!) a tornateremben zumbáztak. Mély beleéléssel, lendületesen, lelkesen, ahogy azt kell! Nézzük csak!

A X. A-sok pedig, most fogódzkodjon, aki tud, operafilmet tekintettek meg a második emeleti infoteremben! Hans Krása cseh zeneszerző és Adolf Hoffmeister forgatókönyvíró Brundibár című gyermekoperáját Szabó Csilla zenetanár választotta ki, s az alábbi fotókból ítélve, talán még tetszett is a diákoknak. (Vagy csak annyira meglepődtek, hogy még tiltakozni is elfelejtettek?…) A Brundibár bemutatásának története különben tényleg érdekes és elgondolkodtató, elég csak annyit említeni róla, hogy Theresienstadtban, a Harmadik Birodalom egyik hírhedt koncentrációs táborában is játszották a gettóba zárt gyermekeknek.