Április 10-ig lehet jelentkezni a Theatrum mundi művészeti fesztiválra

Nyisd_ki_a_szemed_sav

2017. május 26–27-én kerül sor az idei (immár XIII.) Theatrum mundi nemzetközi művészeti fesztiválra a Moise Nicoară Főgimnázium, az Arad Megye Tanfelügyelőség, az Alexandru Gavra Pedagógusház, az aradi Takács Alapítvány, a Neuman Ferenc Technológiai Líceum, az Aradi Fotóklub és az Edu Moodle Románia szervezésében. 

A fesztivál (verseny) idei témája a multikulturalitás, és április 10-ig lehet rá jelentkezni a következő kategóriákban: színházi előadás, vers és monológ, drámai szövegalkotás, film, képzőművészet, fotográfia, zene.

A verseny szabályzatát ITT találhatjuk meg, a jelentkezési lapot pedig IDE kattintva tölthetjük le. Miután ez utóbbit az adatainkkal kitöltöttük, a theatrum.mundiarad@yahoo.ro email-címre kell elküldeni. Ugyanerre a címre várják az elkészített kisfilmeket, fényképeket, rajzokat, festményeket is (utóbbiakat, nyilván, digitális formátumban). A fesztivál meghívójából kiderül, hogy a képzőművészeti kategóriába szánt rajzok és festmények, illetve a fényképek eredeti példányát is el kell küldeni a Moise Nicoară Főgimnázium címére (P-ţa Margareta Bibici, nr.1, Arad, jud. Arad), szintén április 10-ig.

Aktuális fesztiválcímert vagy logót hosszas keresés után sem találtunk, ezért fentebb a tavalyi beszámolónk nyitóképét használtuk újra. Azt, amelyen Csomós Roland, a tavalyi Theatrum mundi fesztivál fotográfia kategóriájának győztes alkotását látjuk. (A címe: „Nyisd ki a szemed!”) Csomós Roland különben 2014-ben is első díjas volt, 2015-ben pedig harmadik díjat érdemelt ki a fesztiválon.