„A tehetség természeti kincs” – Zrínyi-díjkiosztó

zrinyi_dijak_2017_sav

A címbéli gondolattal kezdődött március 6-án, hétfőn délután a Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetése és díjkiosztó ünnepsége a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád termében. És folytatva a gondolatot: úgy is kell azt őrizni és ápolni, mint a kincset. Erre hivatott ez a verseny, amely közel 250 arad megyei diák tehetségét hozza felszínre. 

A versenyző diákok már korábban ismerték saját pontjaikat és – a 21. század technikájának (Facebook) köszönhetően – néhány versenytársukét is, ám a pontos helyezést nem ismerték. Az ünnepség elején Pellegrini Miklós főtanfelügyelő-helyettes megdicsérte a diákok kitartását emellett a nem túl könnyű és olykor nem is túl hálás tantárgy mellett, Matekovits Mihály pedig a szervezők részéről az alkalomhoz megfelelően fogalmazta át az ismert mondást: „aki a matematikát szereti, rossz ember nem lehet”.

Lássuk, kik érték el a legtöbb pontot az összesen 46 díjazott diák közül:
   2. osztály: Pap Vanda (Zerindi Tabajdi Károly Általános Iskola)
   3. osztály: Budacsek Tímea (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   4. osztály: Nyári Tamás (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   5. osztály: Molnár Melinda (Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola)
   6. osztály: Diel Eduárd Márk (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   7. osztály: Kovács Márk Dániel (Aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola)
   8. osztály: Mészár Anna Orsolya (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   9. osztály: Mészáros Letícia (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   10. osztály: Farkas Zsófia (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   11. osztály: Hegyi Boglárka (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)
   12. osztály: Ilona Judit (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad)

Közülük Nyári Tamás és Kovács Márk mérheti fel tehetségét Debrecenben, a döntőn, április 19–21. között. Kiemelkedő eredményének köszönhetően Budacsek Tímea és Tekeres Dénes (Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola) képviselheti megyénket a Marosvásárhelyen megrendezendő Brenyó Mihály Matematikversenyen. Ugyancsak a mostani eredményük alapján Molnár Melinda, Diel Eduárd Márk, Back István Levente (Csiky Gergely Főgimnázium, Arad) és Mészár Anna Orsolya a szegedi Makkosházi matematikaversenyre kaptak meghívást.

A díjazott diákok és az őket felkészítő pedagógusok a lelkes támogatóknak köszönhetően értékes jutalmakkal térhettek haza. Búcsúzóul a címbéli gondolat kiegészítését is hallhatták: „A tehetség is a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván. Nem kapálást, nyírást, permetezést, csak dús termőtalajt, odafigyelést és szabadságot a növekedéshez.”

[Fotó: Ilona János]

« A 3 »