Karácsonyi jeges kaland

szivarvany_babcsoport_sav

Idén második alkalommal turnézott Arad megyében (és azon kívül is) a Szivárvány bábcsoport. Hasas Katalin gyógypedagógus, illetve édesapja, Ilyés Lajos szervezésében és irányításával a Karácsonyi jeges kaland című bábjátékot mutatta be a Bántó Izabella, Ilona Judit (XII. A, Csiky Gergely Főgimnázium), Kiss Eunika, Kulcsár Renáta, Kulcsár Tímea, Máthé Noémi (XII. A, Csiky), Pattus Dorottya (XI. A, Csiky) összetételű lelkes csapat. 

Zsófi a nagymamája figyelmeztetése ellenére egyedül megy korcsolyázni a befagyott tó felszínére. Váratlanul beszakad a jég a lába alatt, és a kislány komoly veszélyben érzi magát… A Karácsonyi jeges kaland, sejtjük, végül szerencsésen végződik, de komoly tanulságokat fogalmaz meg a figyelemre, fegyelemre és a szeretetre vonatkozólag. Az előadás végén türelmükért és figyelmükért jutalmul karácsonyi kifestő lapot és egy kis csokit kapnak jutalmul a gyermekek.

A darabot mintegy másfél hónapig tartó próbafolyamat és szervezés után az elmúlt három hétben mintegy harminc különböző helyszínen, magyar tannyelvű iskolákban és óvodákban (vagy összevont csoportok előtt) mutatta be a Szivárvány bábcsoport, amelynek iskolánk három diákja is tagja. A turné állomásai (betűrendi sorrendben): Ágya, Arad (hat különböző tanintézményben), Erdőhegy, Fazekasvarsánd, Kisiratos, Majláthfalva, Nagyiratos, Pécska, Simonyifalva, Szapárliget, Szentpál, Temesvár, Zerind, Zimándújfalu. A Csiky Gergely Főgimnázium kisdiákjai december 14-én izgulhattak Zsófi történetének sikeres végkimeneteléért, a záró előadásra pedig karácsony másodnapján az arad-mosóczi református templomban került sor. E két bemutatón készültek alábbi fotóink is.

« A 2 »