Húsvét a Nagyinál, a Szivárvány előadásában

Szivarvany_babeloadasok_sav

A Szivárvány bábcsoport 2013-ban alakult Aradon. Önkéntesekből, főként diákokból áll, így a bábelőadások megtekintése is ingyenes. Magyar tannyelvű óvodákba és iskolákba járó gyermekekhez látogatunk el. A kellékek nagy részét megvásároljuk, a többit pedig a bábosok készítik el. A költségeket önkéntes adományokból fedezzük. 

Az elmúlt tíz napon, március 16–25. között sorrendben Zimándújfalun, Varsándon, Nagyiratoson, Simonyifalván, Zerinden, Ágyán, Kisjenőn, Szapárligeten, Majláthfalván, Pécskán, Szentpálon, Kisiratoson, illetve több aradi iskolában és óvodában adtuk elő a Húsvét a nagyinál című darabot. Felléptünk még Battonyán, egy családsegítő központban, ahol szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, családok élnek, és meghívásunk van Szerbiába, egy magyar nyelvápoló közösségbe, ahová nagy szeretettel várnak.

Mostanáig évente két darab bemutatására tudtunk felkészülni, idén viszont azt tervezzük, hogy egy harmadikkal is megörvendeztetjük az óvodás és kisiskolás gyermekeket. Reméljük, hogy sikerülni fog!

A bábcsoport tagjai: Ilona Judit, Máthé Noémi, Rudolf Anna (Csiky Gergely Főgimnázium), Bántó Izabella, Hegyi Anita, Kulcsár Renáta, Kulcsár Tímea (Alexa Popovici Baptista Líceum), Papp Csilla, kisgyermekes anyuka.

[Képek a kisiratosi, majláthfalvi, ágyai, simonyifalvi, és Csiky-beli bábelőadásokról. Fotó: Hasas Katalin, Ilona János]

« A 2 »