Advent Budapesten

advent_budapesten_sav

December 9–11. között került rendezte meg Budapest Fővárosi Önkormányzata az Advent Budapesten című téli fesztivált és karácsonyi vásárt, melyre Erdély és Arad képviseletében a Csiky Gergely Főgimnázium hét diákja utazhatott el, Hasas Katalin tanárnő, gyógypedagógus kíséretében. Az eseményre más határon túli iskolák képviselőit is meghívták: Felvidékről a Nagykaposi Gimnázium diákjait, Vajdaságból, Szabadkáról a Svetozar Marković Gimnázium diákjait, Muravidékről a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákjait. 

Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a Pilisszántói-Orosdy kastélyban kaptunk szállást. Bár az utazás mindenkit kifárasztott, már az első este remek hangulatban telt: játékos ismerkedésben volt részünk, bemutatkoztak a résztvevő iskolák diákjai, kisfilmeket mutattak iskolájukról és városukról, majd Felvidék, Délvidék és Erdély jellegzetes karácsonyi süteményeivel kínálgattuk egymást, zárásként pedig jól ismert dalokat énekeltünk együtt.

Másnap kirándulással indítottuk a napot. Erdei sétán vettünk részt és a Dobogókőn is jártunk, ahol sok kép készült, megörökítve a panorámát. Ezután a Városháza Park felé vettük az irányt, ahol a fűtött Üvegházban minden csoport bemutatta azt a rövid műsort, amellyel az alkalomra készült. Fellépésünk végén az Ismerős Arcok Nélküled című dalát énekeltük el. A következő program, mondhatni, az egész utazás egyik fénypontja volt, hiszen az Operaházba látogathattunk el, Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjére. Az egész csapat ámulattal nézte a két és fél órás előadást, hiszen legtöbbünknek újdonság volt élőben ilyen profi balett-táncosokat látni. Vasárnap délelőtt a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonába látogattunk és nagy örömünkre sikerült igazán megörvendeztetni az ott lakókat karácsonyi műsorunkkal. A csapatok közös munkájaként egy lepedőre festettük/rajzoltuk le városunk egy-egy jellegzetes épületét, emlékművét, középre pedig a „Boldog Karácsonyi ünnepeket!” üzenetet írtuk ki. Ezt a „zászlót” tartva zártuk fellépésünket. A délutáni közös gyertyagyújtás a Városháza Parkban levő hatalmas adventi koszorúnál történt, közös éneklés kíséretében.

Nagyon gyorsan eltelt ez a néhány nap, de örülünk, hogy ott lehettünk és mi is résztvevői lehettünk ennek a rendezvénynek. Utána viszont sietnünk kellett haza, hiszen vártak ránk a félévik…

[Fotó: Hasas Katalin]

« A 2 »