Egymásra hangolódtak a XII. A-sok

algyogy_12a_sav

November 12-én, 07:48-kor álmosan, de izgatottan szállt fel a XII. A tizennyolc diákja Nyári Andrea osztályfőnökkel arra a vonatra, amely Algyógyra, a Keresztyén Ifjúsági Központba szállította őket egy osztályösszerázó képzésre. 

„Minek tizenkettedikben összerázódni?” – kérdezték előtte sokan, de bizton állítom, hogy az osztályunknak már nagyon nagy szüksége volt arra a négy napra, amelyen jobban megismerhettük önmagunkat, társaink, és mindennapi küzdelmeinket (amelyek cseppet sem könnyűek). A négy nap kulcsszavai voltak az őszinteség, bizalom, odafigyelés és az egymásra való hangolódás. A kapott feladatokat, próbákat igazi matek-infós logikával oldottuk meg, kihozva magunkból a maximumot. Takács Zoltán, azaz Taki, a vezetőnk (pontosabban a Központ vezetője) csak dicsérni tudott minket. A feladatok sikereit esténként focinézéssel, bulizással, ping-pong bajnoksággal és kártyázással ünnepeltük.

Az utolsó napon érzelmektől túlfűtötten, a „BAC” gondolatától teljesen elszakadva csak egymásra öszpontosítottunk és arra, hogy szorosabbá tegyük azokat a kötelékeket, amik közöttünk vannak. Sok felemelő élménnyel, pillanattal gazdagodott az osztályunk nagy része és senki sem bánta meg (az osztályfőnököt is beleértve), hogy eljött erre a képzésre, annak ellenére, hogy az elején nehezen jutottunk döntésre.

[Fotó: Bacsilla Sándor]

« A 2 »