HATÁRTALANUL pályázat a turizmus szakon

hatartalanul_2016_okt_sav

Október 3–5. között a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája részéről Krämmer Erika projektkoordinátor, Bánszki Edit osztályfőnök és Telek János történelemtanár vezetésével 21 rendészeti szakon tanuló diák látogatta meg iskolánk turizmus szakosztályos diákjait. 

A látogatás a Határtalanul pályázat révén jött létre, a célja pedig megismertetni a diákokkal a két országban működő tűzvédelmi, környezetvédelmi, bűnmegelőzési szabályokat, különös tekintettel a szabadban lebonyolított kirándulások során betartandókra. E szabályok tanulmányozása és összehasonlítása után közösen összeállítottunk egy kétnyelvű katalógust, amely felkerül majd mindkét iskola saját honlapjára.

A projekttermék elkészítése mellett a kikapcsolódásra is jutott idő: szerdán, október 5-én közös kiránduláson vettünk részt, melynek során meglátogattuk a Máriaradnai Kegytemplomot, hazafelé pedig a Vesztőhelyen közösen helyeztünk el koszorút a vértanúk emlékművénél.

A pályázat folytatásaként jövő márciusban mi látogatunk majd el Szegedre, ahol folytatjuk az elkezdett munkát, és egy kétnyelvű plakátot is készítünk közösen. Iskolánkat akkor a turizmus szakosztályok 21 tanulója képviseli majd, három kísérő tanárunk pedig, akárcsak itt, Aradon, Nyári Melinda, Lévai Ildikó és Hasas Paul lesz.

Őszintén örülünk, hogy együtt tölthettük ezt a néhány napot, és nagyon várjuk, hogy márciusban újra találkozhassunk!

[A szegedi diákok és pedagógusok aradi benyomásairól, tapasztalatairól a szegedma.hu oldalán olvashatunk.]