Óbecsei vendégek iskolánkban

obecsei_vendegek_sav

Október 7-én, pénteken egy vajdasági (szerbiai) küldöttség látogatott iskolánkba, mégpedig az Óbecsei Gimnázium 12. osztálya Kiss Igor igazgató úr vezetésével. Vendégeink csikys tanárok és diákok társaságában ismerték meg városunkat, és velük együtt emlékeztek az aradi vértanúkra. 

Az iskolánkat bemutató kisfilm levetítése után rövid néptáncelőadással teremtett jókedvet iskolánk hagyományőrző csoportjának néhány tagja, majd Rudolf Anna nevelési tanácsadó ismerkedős játékainak köszönhetően a vendégek hamar megtalálták a közös hangot a csikysekkel.

Muntean Tibor történelemtanár irányításával a X. A osztály egy szórakoztató kvízt állított össze az október 6-án történtekről, így óbecsei társaink szórakoztató módon ismerhették meg az 1849 őszén Aradon történteket. A reggel még kicsit borongós idő helyét gyönyörű napsütés vette át, így boldogan indultunk el egy kis városnézésre Arad leghíresebb épületeihez. A Szabadság-szoborhoz érve vendégeink zenés-verses műsort mutattak be nekünk. Délután a Vesztőhelyre látogattak, majd búcsút véve és Hadnagy Éva igazgatótól az iskolánk kis ajándékcsomagját átvéve hazaindultak.

[Fotó: Pattus Dorottya, Mezei Evelin]

« A 2 »